"Şiddetsiz dünya demek ABD’siz dünya demek"

"Şiddetsiz dünya demek ABD’siz dünya demek"

İran Mustazaflar Kurumu Başkanı General Nakdi, dünyada şiddetin kaynağı Amerika olduğunu, şiddetsiz dünya demek, ABD’siz dünya demek olduğunu vurguladı.

İran Mustazaflar Kurumu Başkanı General Nakdi Tahran Üniversitesi’nde düzenlenen “İslami uyanış ve mustazafların küresel seferberliği” başlıklı oturumda yaptığı konuşmada, İmam Humeyni –ks- dünyada özgürlük ve uyanış bayrağını göndere çektiğini ve bu bayrak bugün halefi tarafından taşındığını belirtti.

Dünyada mustazaflara karşı tüm cinayetlerin perde arkasında Amerika bulunduğunu belirten Nakdi, bu cinayetlerin esas sorumlusunu tüm dünyaya tanıtmak gerektiğini vurguladı.

İranlı General Nakdi, düşmanlar Miyanmar’da, Ortadoğu bölgesinde Vahabiyet adı altında müslümanları hedef aldığını ve Afrika’da da radikal hristiyanların müslümanları katlettiğini kaydetti.

Bugün Amerika’nın nefesi kesildiğini belirten General Nakdi, Amerika bu yüzden ne savaşabilecek gücü olan, ne de İslamî uyanış onlara hareket etmelerine müsaade eden bozguna uğramış teröristleri harekete geçirmeye çalıştığını ifade etti.

General Nakdi, Amerika müslümanlardan ders alması gerektiğini ve ya İslam’a teslim olması ya da yok oluşuna şahit olması gerektiğini vurguladı.

İmam Humeyni’nin dünyada gönüllü seferberler olan mustazafların hakimiyeti ile ilgili sözlerini hatırlatan General Nakda, mazlumların sesini tüm dünyaya duyarmak için çaba harcamak gerektiğini, yakında beşeriyetin yeniden doğuşuna şahit olmayı umduklarını belirtti.

FHA