Seyyid Kutub, Hasan el-Benna, Mevdudi Kitaplarına Yasak

Seyyid Kutub, Hasan el-Benna, Mevdudi Kitaplarına Yasak

Suudi Arabistan basınında çıkan haberlere göre

Suudi Arabistan basınında çıkan haberlere göre; Suud Eğitim Bakanlığı, kendisine bağlı eğitim kurumlarına yönelik aralarında Seyyid Kutub, Hasan el-Benna ve Yusuf el-Karadavi gibi yazarların da bulunduğu 80'den fazla kitabın kütüphanelerden ve okullardan toplatılmasına ve yasaklanmasına ilişkin bir genelge yayımladı.

Genelgede, bahsi geçen kitapların iki hafta içerisinde eğitim bakanlığı bürolarına teslim edilmesi gerektiği ve bakanlığın onay verdiği kitaplar dışında herhangi bir içeriğin kütüphanelerde ve okullarda bulundurulmasının yasaklandığı belirtildi.

Genelgede adı geçen, yasaklanan kitaplar arasında Hasan el-Benna'nın "İslam Akidesinde Tevhid" ve "On Tavsiye/Vasiyet", Yusuf el Karadavi'nin "İslam'da Helal ve Haramlar", Seyyid Kutub'un "Yoldaki İşaretler" ve "İstikbal İslamın'dır" kitapları ve bu yazarlara ait başka kitaplar da yer alıyor.

Genelgede bu isimler dışında, Ebu Ala Mevdudi'nin, Malik bin Nebi'nin, Enver el-Cündi'nin, Mustafa Sibai'nin ve Hasan el-Turabi'nin de bazı kitaplarının yasaklandığı belirtildi.

 

 

İslami Analiz