Seyyid Ali Hamaney'den Açıklama

Seyyid Ali Hamaney'den Açıklama

İran Hava Kuvvetleri Komutanları ve Personeli İran İslam Cumhuriyeti'nin dini lideri Seyyid Ali Hamaney ile görüştü...

İmam Hamanei bu görüşme sırasında,   bağımsızlık ilkesinin ülkenin ilerlemesine aykırı olduğuna dair son sıralarda dile getirilen sözlerin anlamsız olduğunu vurguluyarak  müstekbirlerle bir yanda mücadele derken  aynı zamanda uzlaşmacı tavırlar içine girmenin imkansız olduğunu söyledi.
 
Rahmetli İmam Humeyni ile tarihi biat ile eş zamanlı olarak İran İslam Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri komutanları ve Personeli bu sabah İmam Hamanei ile görüştü.
 
Ülke içinde bazı çevrelerin düşmanın telkinlerine kandığına işaret eden İmam Hamanei , İslam cumhuriyetinin halk iradesi, sevgi ve imamına dayalı olduğunu, İran milleti 11 Şubat’ta milli iktidar ve dik duruşunu sergileyeceğini vurguladı. 
 
İslam düzeninin kalıcı olmasını yüce İmam’da da olduğu gibi değerlere ve ilkelere şeffaf ve açık bir şekilde dayanılmasına bağlayan İslam İnkılabı Rehberi, “Hiçbir zaman açık kalmaktan vazgeçmemeli. Taktikler değişebilir, fakat ilkeler sıkı kalmalı” diye hatırlattı. 
 
İmam Hamanei, 19 Behmen’in (08 Şubat) şekillenmesinde etkisi olan kimseler bile bu hadisenin çeşitli boyutlar kazabileceğini tahmin edemediklerini dile getirdi. 
 
Milletlerin bağımsızlıkları ile ilerlemeleri aykırı olduğunu empoze etmeye çalışan müdahaleci güçlere işaret eden İmam Hamanei, ülke içinde de bazı çevreler söz konusu müdahaleci ülkelerin sözlerini tekrarladıklarını belirtti.
 
İmam Hamanei, düşmanların dile getirdikleri sözlerin İran milletine ibret olduğunu, millet ABD’nin dile getirdiği edepsizce sözleri ve görüşlerini dikkatle takip etmeleri gerektiğini, bazı çevreler düşmanla düşmanlık yapan halkın bu tutumunu değiştirmek niyetinde olduklarını konuşmasına ekledi.
 
mha