Seyyid Ali Hamanei: Tekfirciler Kendilerini Besleyen Ülkelere Dönecek...

Seyyid Ali Hamanei: Tekfirciler Kendilerini Besleyen Ülkelere Dönecek...

İmam Hamanei, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin daveti üzerine Tahran’a gelen Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ı ile görüştü...

Görüşmede, Fars Körfezi Bölgesi’nin güvenliği için bölge ülkeleri arasındaki ilişkilerin önemine değinen İmam Hamanei, “Bu bölgenin güvenliği, bölge ülkelerinin iyi ve sağlam ilişkilerine bağlıdır” dedi.

 

İran’ın komşu ülkelerle sağlam ilişkiler kurmak için her zaman çaba sarfettiğini belirten İmam Hamanei, Siyonist rejimin her gün biraz daha yüzsüzleşmesinin bölge ülkeleri arasında sağlam bir ilişkinin olmayışının sonucu olduğunu vurguladı.

 

İmam  Hamanei, bölgede oluşan Tekfirci tehlikesine de dikkat çekerek şöyle dedi:

 

“Ne yazıkki bölgede bulunan bazı ülkeler, Tekfircilerin onlar için oluşturacağı tehlikenin farkında değiller ve onlara destek vermeye hala devam ediyorlar.

Bazı bölge ülkeleri, Tekfirci guruplara yardım ederek onların Suriye ve diğer ülkelerde işledikleri cinayetlere destek veriyorlar. Bu Tekfirci guruplar çok yakın bir gelecekte kendilerini besleyen ülkelere geri dönecekler ve o ülkeler Tekfircileri yok etmek için büyük paralar harcamak zorunda kalacak.”