Şeyh Zakzaki'nin  Sağlık Durumu İyi Değil

Şeyh Zakzaki'nin Sağlık Durumu İyi Değil

İslam coğrafyası, Nijeryalı Müslümanların ızdırabına kör ve sağır: Şeyh Zakzaki'nin sağlık durumuna ilişkin uyarı yapıldı

İran Tıp Camiası, BM ofisine ve Nijerya'nın Tahran büyükelçiliğine yazdıkları mektupta Nijerya İslami Hareketi lideri Şeyh Zakzaki'nin sağlık durumuyla ilgili acil girişimde bulunulmasını istedi.

Tesnim haber ajansına göre, mektupta, hukuksuz bir şekilde  cezaevinde bulunan Şeyh İbrahim Zakzaki'nin sağlık durumunun kaygı verici olduğuna yer verilirken Nijerya ordusunun bu ülkenin Müslüman halkına yönelik cinayetlerinde  yaklaşık 1000 (bin) kişinin öldüğü ve yaralandığına işaretle bu cinayetler kınandı.

İran Tıp Camiasının mektubunda, Şeyh Zakzaki'nin sağlığından duyulan endişeye yer verilirken, kültür, medya ve insan hakları alanındaki çevrelerden de bu konuda duyarsız kalmamaları istendi.

Şeyh Zakzaki, 2015 yılında Nijerya ordusunun evine düzenlediği ve yüzlerce Müslümanın şehit edilmesi ve yaralanmasının ardından hanımıyla birlikte cezaevine atıldı. Söz konusu saldırıda Zakzaki'nin 3 oğlu da şehit oldu.

Cezaevinde çok kötü şartlarda bulunan Zakzaki'nin hastalıklarına rağmen kasıtlı olarak kendisine sağlık imkanları verilmiyor. Ayrıca yakınlarının, kendisini ve hanımını cezaevinde görmelerine izin verilmiyor.