Şeyh Zakzaki Hindistan'a Gitti

Şeyh Zakzaki Hindistan'a Gitti

Nijerya İslami Hareketi yayınladığı bildiride Şeyh Zakzaki'nin Hindistan’a gittiğini doğrulayarak, Nijerya İslami Direniş Hareketi liderinin bu ülkede acil tıbbi tedavi göreceğini açıkladı.


Nijerya İslami Hareketi, bu hareketin lideri Şeyh İbrahim Zakzaki'nin Hindistan'a gitmesi hakkında bir bildiri yayınladı.


Bu bildiride şu ifadeler yer aldı.

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla


Bu mübarek bayram gününde, Şeyh Zakzaki ve eşinin Madanta Hastanesinde tedavi edilmek üzere, Abuja’dan Hindistan’a gidecekleri haberini doğrulamaktan dolayı çok mutluyuz.


Bu zafer, “müminler kazanacaktır” buyuran Allah’ın vaadinin gerçekleşmesidir. Onun yolunda adım atmak ve sonuca ulaşmak için bize güç ve sabır veren Allah’tı.

Bugün kazandığımız zaferden bir nimet gibi zevk alsak ta, şunu da hatırlatmalıyız ki, Şeyh Zakzaki’ye yönelik asılsız suçlamalar nedeniyle kendisi hala Nijerya mahkemesinde yargılanmaktadır ve bu mücadele adalet sağlanana kadar devam edecektir.

Biz bu yüce dava için fedakarlıkta bulunan bütün cesur aktivistlere teşekkür ediyor ve bu dünyada ve ahirette muvaffak olmaları için dua ediyoruz.’

Resim

Resim

Nijerya İslami Hareketi lideri Şeyh İbrahim Zakzaki ve eşi dün akşam saatlerinde, bu ülkenin başkenti Abuja’dan Hindistan’a doğru harekete ettiler.

Şeyh İbrahim Zakzaki, mahkeme kararlarına rağmen iki yıldır Nijerya'da gözaltında tutuluyordu ve ciddi fiziksel sağlık sorunları yaşadı. Şeyh Zakzaki'nin gözlerinden birinin neredeyse tamamen görme yetisini kaybettiği belirtiliyor.