Şeyh Salah: “Netanyahu’nun Baskını Savaş İlanıdır”

Şeyh Salah: “Netanyahu’nun Baskını Savaş İlanıdır”

1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki İslamî Hareket Lideri Şeyh Raid Salah, Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu’nun bugün (16 Eylül Çarşamba) sabah Mescidi Aksa çevresine baskın yapmasının bir savaş ilanı olduğun belirtti

1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki İslamî Hareket Lideri Şeyh Raid Salah, Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu’nun bugün (16 Eylül Çarşamba) sabah Mescidi Aksa çevresine baskın yapmasının bir savaş ilanı olduğun belirterek, bu ziyaretle Mescidi Aksa’yı Yahudileştirme ve bölme planlarının üzerindeki perdeyi kaldırdığını söyledi.

Netanyahu’nun Mescidi Aksa’ya karşı savaş başlattığını belirten Şeyh Salah, şu anda Mescidi Aksa’da olup bitenin gerçek bir savaş olduğunu, işgalcinin bununla bu kutsal mabedin varlığını yok etmek istediğini ifade etti.

Filistinli lider Şeyh Salah, işgalci İsrail’in daha önce Hz. İbrahim Camiinde yaptığı gibi Mescidi Aksa’yı da zaman ve mekân açısından bölmek istediğini ve bunun için gereken adımları attığını, çok tehlikeli olan bu projenin mabedin İslamiliğini hedef aldığını söyledi.

Bu kritik adımın olası yansımalarına da değinen Şeyh Salah şunları söyledi:

“Mescidi Aksa patlamaya hazır volkan gibi duruyor. Aksa için başlayacak çatışma Kudüs’le sınırlı kalmayacak. Bu savaş bütün dünyaya yayılacak. İşgalcinin uygulamaları nedeniyle Kudüs, bütün bölgeyi etkisi altına alacak bir intifadanın işaretlerini veriyor. İşgalciyi burada uyarmak istiyoruz. Aptallığa devam ederse, bu bütün bölgeyi içine alacak bir intifadayı başlatacaktır.”

Kudüs halkının üzerine düşeni yerine getirdiğine dikkat çeken Salah, herkesin bu konuda Kudüs halkını desteklemesi, onların yanında tavır alması gerektiğini ifade etti.