Şeyh Said'inTorunları Sözlü'ye Dava Açıyor

Şeyh Said'inTorunları Sözlü'ye Dava Açıyor

Şeyh Said'in torunları Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün, konuşmasına suç duyurusunda bulundu.

Şeyh Said'in torunları Bedri ve Feride Fırat, Adana'da 14 Eylül tarihinde, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün, "Teröre karşı birlik ve beraberlik yürüyüşü"nde yaptığı konuşmada, dedelerine hakaret ettiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.
HALKI KİN VE NEFRETE TEŞVİK

Şeyh Said'in torunları Bedri ve Feride Fırat adına Avukat Müşir Deliduman'ın Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu suç duyurusu dilekçesinde, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün, 14 Eylül'deki terör olayları yürüyüşünde yaptığı bir konuşmayla kamu görevlisi imamlar ile Şeyh Said'in hatırasına hakaret içeren sözler sarf ettiği ifade edildi. Şikayetçilerin Şeyh Said'in öz torunları olduğu ve bu suçtan zarar gördükleri aktarılan dilekçede, belediye başkanı Sözlü'nün bu konuşmasıyla, aynı zamanda halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunu işlediği öne sürüldü.
Dilekçede, Sözlü hakkında soruşturma açılarak, "kişi hatırasına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama ile kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlarından yargılanması istendi.