Şeyh Raid Salah: "Yaralı Gazze İşgalciye Karşı Zafer Kazandı"

Şeyh Raid Salah: "Yaralı Gazze İşgalciye Karşı Zafer Kazandı"

Şeyh Raid Salah: "Yaralı Gazze İşgalciye Karşı Zafer Kazandı"

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah, kuşatma altındaki yaralı Gazze'nin uzun süredir maruz kaldığı kuşatma ve saldırılara rağmen işgalciye karşı zafer kazandığını söyledi.

Şeyh Raid Salah, Gazze'ye destek mitinginde yaptığı konuşmada, Gazze'nin İsrail medyasını, işgal ordusu üst düzey komutanlarını ve hükümet üyelerini yenilgiyi itiraf etmeye ve savaşın hedeflerini gerçekleştiremediğini kabul etmeye mecbur bıraktığını belirtti.

Gazze Şeridi'nden ablukanın kaldırılmasını, kapıların, limanın ve havaalanının açılmasını, Gazze'nin karasularından yararlanmasının sağlanmasını isteyen Şeyh Raid Salah, bu taleplerin Filistin halkının taleplerinin en alt düzeyi olduğunu söyledi.

Şeyh Raid Salah, bu taleplerin şehitlerin kanıyla yazıldığını ve uzak-yakın herkese "Ya Gazze'de mutlu yaşarız veya şehit olur ölürüz" mesajı verdiğini bildirdi.

Gazze Şeridi'nin zaferinin Şeyh Ahmed Yasin, Yasir Arafat, Fethi Eş-Şikaki ve Ebu Ali Mustafa gibi şehitleri mezarlarında sevindirdiğini ifade eden Şeyh Raid Salah, Gazze'nin büyük zaferini kutlayarak bu zaferde katkısı bulunan gazetecileri, doktorları ve sağlık görevlilerini de unutmamak gerektiğini belirtti.

Şeyh Raid Salah, Gazze'nin zaferinin tüm Arapların ve İslam ümmetinin zaferi olduğunu kaydederek, Arap ülkelerinin Gazze Şeridi'ne desteğinin zayıf olmasını da eleştirdi.