Şeyh Raid Salah: İsrail’le olan Savaşı Kazanmanın Eşiğindeyiz

Şeyh Raid Salah: İsrail’le olan Savaşı Kazanmanın Eşiğindeyiz

Filistin 1948 İslami Hareketi Lideri Şeyh Raid Salah, cezaevinden Filistin halkına durumunu ve bulunduğu koşulları içeren bir mesaj gönderdi.

Şeyh Raid Salah avukatı aracılığıyla gönderdiği mesajda, “Biz cezaevinde tutulmayı kabul etmiyoruz ama bunu zorlanırsak o zaman Allah’ın kudretine sığınırız” ifadelerinde bulundu.

“Sonuçlarla yüzleşip bu duruma dayanmamız gerekiyor” diyen Şeyh Raid Salah, geçtiğimiz Cuma gününden beri Gazze sınırında yaşananlara atıfta bulunarak, “Bu savaşı kazanmanın eşiğinde olduğumuza eminim” dedi.

Şeyh Raid Salah, 25 Ağustos 2017’de Siyonist İsrail askerleri tarafından evinde gözaltına alınmıştı. Siyonist İsrail savcılığı Şeyh Salah’ı; yasları ihlal etmek ve terörü teşvik etmekle suçlanmıştı. Şeyh Raid Salah, gözaltına alınmasından 9 gün sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti.

Şeyh Salah’ın avukatlarının tutuksuz yargılanma talepleri Hayfa’daki Siyonist İsrail mahkemesi tarafından reddedilmişti. ,Şeyh Raid Salah, en son tutuklanmasında 9 ay cezaevinde kaldıktan sonra 17 Ocak 2016’da serbest bırakılmıştı.

Siyonist mahkeme Şeyh Salah’ı serbest bırakırken bir takım kısıtlamalarda getirmişti. Mahkeme, Şeyh Salah’ın seyahat etmesini, Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya girmesini yasaklamıştı.