Şeyh Raid Salah: "İşgal Yakında Yok Olacak"

Şeyh Raid Salah: "İşgal Yakında Yok Olacak"

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah, hakkında verilen hapis kararının...

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah, hakkında verilen hapis kararının Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürlüğe kavuşana kadar duruşunda daha çok sebat göstermesini sağlayacağını söyledi.

İşgal mahkemesi, Şeyh Raid Salah'ı 2007'de Vadi El-Cevz'de verdiği bir Cuma hutbesi nedeniyle 11 ay fiili hapis cezasına mahkûm etmiş ve 27 Ekim'de açıklanan nihai kararın bugün (15 Kasım Pazar) uygulanacağını açıklamıştı.

Şeyh Raid Salah, Ürdünlü Mühendisler Sendikası tarafından dün akşam Amman'da düzenlenen etkinlikte yayınlanan konuşmasında, Mescid-i Aksa'nın ve Kudüs'ün sadece Müslümanlara ait olduğunu ifade ederek, işgalin yakında sona ereceği müjdesini verdi.

Ürdünlü Mühendisler Sendikası Başkanı Macid Et-Tabba' da etkinlikte yaptığı konuşmada, hapis cezasıyla sadece Şeyh Raid Salah'ın değil Kudüs'ün son savunma hattını teşkil eden çocukların, kadınların ve erkeklerin cezalandırıldığını söyledi.

Ürdünlü Avukatlar Sendikası eski başkanı Salih El-Armuti de Şeyh Raid Salah hakkında verilen kararın uluslararası hukuka aykırı olduğuna dikkat çekti.

Fiem