Şeyh Nimr'dan Yiğit Duruş

Şeyh Nimr'dan Yiğit Duruş

Suudi Arabistan içişleri bakanlığının Şeyh Nimr’e idam cezasının iptali için öneri getirdiği; ancak Şeyh Nimr’in bu öneriyi reddettiği açıklandı.

El Waie News’in Şeyh Nimr’in ailesine yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre Suudi İçişleri Bakanlığı idamın infazından birkaç hafta önce idam kararının iptal edilmesi için aileye bir öneri sundu.

Habere göre Şeyh Nimr’in ailesi ile temas kuran Suudi İçişleri Bakanlığı yetkilisi, Şeyh Nimr’in serbest kalması için iki yol olduğunu belirtti ve bunlardan birincisinin Şeyh Nimr’in bizzat Kral Salman’a bir mektup göndererek önceki tutumundan pişmanlık duyduğunu ifade etmesi ve gelecekte yeniden böyle bir tavır almayacağını taahhüt etmesi olduğunu söyledi.

Habere göre ikinci yol ise Şeyh Nimr’in ailesinin İçişleri Bakanlığına giderek bakandan Şeyh Nimr’in affedilmesini istemesi olarak ortaya kondu.

Aile ile temas kuran Suudi yetkili, bu iki öneriden birinin yerine getirilmesi halinde Şeyh Nimr’in idamının hapis cezasına dönüştürülebileceğini ve sonunda da Ayetullah Nimr’in serbest bırakılabileceğini söyledi.

Ancak Şeyh Nimr’in ailesi, Ayetullah Nimr’in Suudi içişleri Bakanlığının şartlarını reddettiğini söyledi.