Şeyh Kasım Körfez Ülkelerine Seslendi

Şeyh Kasım Körfez Ülkelerine Seslendi

Şeyh Kasım'dan Körfez ülkelerine: Menfaatiniz İsrail'le değil, İran ile işbirliğindedir

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Körfez ülkelerinden kendilerinin ve bölge halkının menfaatleri için İran ile iş birliği yapmalarını istedi ve İran’ın bağımsızlık ve bağımlılıktan uzaklık doğrultusunda çaba gösterdiğini belirtti.


İran İslam İnkılabının 39. yıldönümü münasebetiyle konuşan Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı, Körfez ülkelerine hitaben şunları söyledi:


"Sizin İsrail ile bir geleceğiniz yok, çünkü İsrail uşaklarla çalışıyor. Sizin dünya müstekbirlerinin ve Amerika’nın yanında bir geleceğiniz yok, çünkü Amerika sizi yağmalamakta, paralarınızı almakta ve ülkelerinizi tahrip etmektedir. Oysa ki İran sizinle, uzlaşı, istikrar ve bağımsızlık doğrultusunda ilişkide bulunmaktadır.


Bu, bizim direnişte İran ile yaşadığımız tecrübedir. Bazıları İran’ın direnişi yönettiğini düşünüyor. İran direnişi desteklemektedir ve kendisini idare edip yöneten ve kendi kararlarını alan direnişin kendisidir."


Şeyh Naim Kasım aynı zamanda bu ülkenin hükümetinden, elektrik ve Lübnan sorunlarının halledilmesi gibi bazı hizmetler alanında İran ile iş birliği yapmalarını istedi.


Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı, İran İslam inkılabının yıldönümünü tebrik ederek, Hizbullah’ın İran ve Seyyid Ali Hamaney liderliğindeki rehberiyet ile gurur duyduğunu vurguladı.


 


Kaynak : Tesnim