Şeyh Karadavi: Darbecilere Karşı Birleşin !

Şeyh Karadavi: Darbecilere Karşı Birleşin !

Mısır'da devrik lider Mübarek'in ceza almamasıyla ilgili konuşan Dünya Müslüman Âlimleri Birliği Başkanı Yusuf Karadavi, Mısır halkına darbeci rejime karşı safları birleştirme çağrısı yaptı.

Katar'da yaşayan Mısırlı dini lider ve Dünya Müslüman Âlimleri Birliği Başkanı Yusuf Karadavi, Mısır'daki tüm akımlara seslendiğini belirterek, ‘Zalim yargıcın verdiği hükmün Mısır firavununu suçsuz kılarak, 25 Ocak devrimi sırasında ve 30 yıl boyunca akan kanları hafife aldığını' ifade etti.

Karadavi devrimin boşa çıkmayacağını söyleyerek, Mısır halkından sabır göstermesini istedi.

Mısırlıların akan kanının arasında Müslüman veya Hıristiyan gibi bir fark olmadığını kaydeden Karadavi, "Müslümanlar asıl hedefin adaleti yerine getirmek olduğunu bilmelidir, darbeci rejimle savaş Müslümanları aşmıştır ve insanlık savaşı haline gelmiştir" dedi.

"Zalim, Hıristiyan - Müslüman ayrımı yapmıyor" diyen Karadavi, herkese eski tartışmaları geride bırakarak 'Hak yolunda birleşilmesi' çağrısında bulundu.

Anne babalara da ‘Çocuklarınıza engel olmaya çalışmayın’ diyen Karadavi, askerlere de seslendi ve ‘Siz bizim evladımızsınız, katillerin elleri olmayı kabul etmeyin, emirleri yok sayın’ dedi.

Karadavi darbe rejimine de şu sözlerle seslendi: 

"İnanmasanız da eninde sonunda yok olacaksınız. Hakkın sesi en yüksekte olacak. Gençlerin azmi zayıflamayacak ve geri adım atmayacaklar. Özgürlüğe kavuşmaktan başka bir çözüm kabul etmeyecekler. Dönüş yollarının kapılarını kapatmayın. Tövbe edin. Çünkü ne planlar kurarsanız kurun, gelecek gençlerin olacak. '

Al Jazeera