Şeyh Hıdır Adnan'ın Gözaltı Süresi 24'üncü Kez Uzatıldı ​

Şeyh Hıdır Adnan'ın Gözaltı Süresi 24'üncü Kez Uzatıldı ​

Filistinli Esir Şeyh Hıdır Adnan'ın Gözaltı Süresi 24'üncü Kez Uzatıldı ​

İşgal rejimi Salim Askeri Mahkemesi bugün (25 Temmuz Çarşamba) Cenin kentinin güneyindeki Arabe beldesi sakinlerinden esir Hıdır Adnan Muhammed Musa'nın gözaltı süresini 24'üncü kez uzattı.


Esir Hıdır Adnan'ın ailesi Wafa Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Salim Askeri Mahkemesi'nin Filistinli esirin gözaltı süresini önümüzdeki ayın 8'ine kadar uzattığını söyledi.


Esir Hıdır Adnan'ın elleri ve ayakları zincirli olduğu halde üç günlük işkence gibi bir yolculuk sonunda Ramon Cezaevi'nden mahkemeye getirildiği belirtildi.


İslami Cihad liderlerinden Hıdır Adnan'ın işgal rejimi zindanlarında idari hapis cezasıyla yaklaşık sekiz yıl esir tutulduğu ifade edildi.


Şeyh Hıdır Adnan, 24 Mart 1978'de dünyaya geldi. Evli ve altı çocuk babası. İslami Cihad Hareketi üyesi olduğu ve çeşitli faaliyetlerde bulunduğu için daha önce işgal güçlerince 11 kez gözaltına alındı.


İşgal rejimi zindanlarında idari hapis cezası uygulamasına karşı açlık grevi eylemlerini başlatan ilk esir olarak tanınan Adnan, 66 gün süren açlık grevinin ardından idari hapis cezasının uzatılmayacağına dair verilen söz üzerine eylemine son vermişti.