Şeyh Hıdır Adnan'dan Çarpıcı Direniş Açıklaması

Şeyh Hıdır Adnan'dan Çarpıcı Direniş Açıklaması

Filistin islami Direniş Hareketlerinden İslami Cihad liderlerinden Şeyh Hıdır Adnan'dan açıklama...

İslami Cihad Hareketi liderlerinden Şeyh Hıdır Adnan, işgal güçleriyle yapılan güvenlik koordinasyonuna ve direnişçilere baskıya son verilmeli çağrısında bulunarak, Batı Yaka güvenlik birimleri subay ve görevlilerinden siyasi gözaltı emirlerine uymamalarını istedi.

Adnan, Filistin Enformasyon Merkezi'ne verdiği röportajda, işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskınların, Batı Yaka'daki camileri hedef alan saldırıların ve Yahudi yerleşim birimi inşasının hızlanmasının yakında üçüncü bir intifaya yol açabileceğini söyledi.

Siyasi gözaltıların bölünmüşlük hali nedeniyle taraflar arasındaki suçlamaları geride bıraktığını ve Hamas'ın dışında Hizbuttahrir'den, İslami Cihad'dan ve solcu gruplardan gözaltına alınanlar olduğunu kaydeden Adnan, kadınların ve esir eşlerinin ifade vermeye çağrıldığını, yaşlı, çocuk ve öğrenci olduğuna bakılmadan birçok kişinin gözaltına alındığını ifade etti.

2012 sonlarında işgal zindanlarında özgürlüğüne kavuşma amacıyla 66 gün açlık grevi yapan ve sonunda işgalciye karşı zafer kazanan Adnan, siyasi gözaltıların bölünmeden önce de var olduğuna ve Filistin Yönetimi'yle birlikte başladığına dikkat çekerek, siyasi gözaltıların güvenlik birimlerinin anlayışından kaynaklandığını söyledi.

Şeyh Hıdır Adnan, Filistin'in özgürlüğe kavuşmasının ve işgalden kurtulmasının ancak direniş yoluyla olacağını belirterek, "Direnişten bıkan varsa kenara çekilsin ve dinlensin. Tarihte işgale maruz kalıp da direnmeyen hiçbir halk yok" dedi.