Şeyh Hıdır Adnan: "Esirler Direnişe Büyük Ümitler Bağlıyor"

Şeyh Hıdır Adnan: "Esirler Direnişe Büyük Ümitler Bağlıyor"

Şeyh Hıdır Adnan: "Esirler Direnişe Büyük Ümitler Bağlıyor"

İslami Cihad Hareketi'nin esir liderlerinden Şeyh Hıdır Adnan, Gazze Şeridi'nde direnişin işgal ordusuna karşı kazandığı zaferle esirlerin gurur duyduğunu belirterek, Kudüs'te, 1948'de işgal edilen topraklarda, Batı Yaka'da Filistin dışında yaşayan Filistinlilerin de direnişe destek verdiğini belirtti.

Şeyh Hıdır Adnan, işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin özgürlüğe kavuşmak için ümitlerini önce Allah'a, sonra da direnişe bağladıklarını söyledi.

İslami Cihad liderinin bu sözleri alıkonulduğu Hadarim Cezaevi'nden ailesine gönderdiği ve Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine de ulaşan mektupta yer aldı.

Esir lider mektubunda, Filistinli esirlerin Gazze halkını ve Filistin direnişini elde edilen zafer dolayısıyla kutladıklarını belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar dilediklerini söyledi.

Esirlerin Gazze halkına ve direniş mücahitlerine selamlarını ileten Şeyh Hıdır Adnan, işgal ordusuna karşı büyük bir zafer kazanıldığını ifade etti.

İşgal zindanlarında idari hapis cezalarına karşı ilk açlık grevi eylemini başlatan ve 17 Nisan 2012'de serbest bırakılan Şeyh Hıdır Adnan, 8 Temmuz'da işgal güçlerince yeniden gözaltına alındı ve altı ay idari hapis cezasıyla cezalandırıldı.

FİEM

Page Top