Şeyh Ali Selman: "Mücadeleye Devam Edeceğim!"

Şeyh Ali Selman: "Mücadeleye Devam Edeceğim!"

Al-i Halife rejimin zindana attığı Şeyh Ali Selman, halkın haklı talepleri kabul edilene kadar mücadeleye devam edileceğini açıkladı.

Bahreyn'deki muhalif El Vifak sitesinin naklettiğine göre, El Vifak Cemiyeti Genel Sekreteri Şeyh Ali Selman'ın eşi Ulya Razi eşinin yargılanması ile ilgili açıklamada bulundu.

Ulya Razi, eşi Şeyh Ali Selman'ın yargılandığı mahkeme davası bitiminden sonra kendisiyle telefonla temas kurduğunu ve halkın talepleri tahakkuk edene kadar mücadelenin devam edeceğini söylediğini açıkladı.

Şeyh Ali Selman'ın, "Ülkenin ilerlemesi ve kalkınması için gerekli bildiğimiz adil talepler yerine gelene kadar mücadele edeceğiz" mesajını verdiğini söyleyen Razi, Şeyh Ali Selman'ın, 'bu yolu sürdüreceğiz ve milletimiz bütün tabii haklarını elde edene kadar hiçbir koşulda teslim olmayacağız' vurgusunu yaptığını yazdı.

Al-ı Halife rejimi, bu yılın Temmuz ayının başlarından itibaren Şeyh Ali Selman'ı Bahreyn halkını bu ülkede hakim rejimi devirmeye tahrik etmekle suçlayarak, kendisine 4 yıl hapis cezası verdi.

Bahreyn, 14 Şubat 2011 yılından buyana Al-ı Halife rejimine karşı halk devrimine tanık olurken halk, özgürlük ve adaletin sağlanması, ayrımcılığın kaldırılmasını ve ülkelerinde seçimle işbaşına gelen bir hükümet istiyor.

Bu talepler, başta Arabistan olmak üzere körfezdeki bazı Arap ülkelerinin de işbirliği ile Bahreyn halkının haklı taleplerinin bastırılmasıyla sonuçlandı. 

Körfez İşbirliği Konseyi ortak askeri gücü, bu doğrultuda Bahreyn rejimine yardım ederken, meydana gelen olaylarda yüzlerce kişi hayatını kaybetti ve binlerce kişi de yaralanırken, hala zindanlarda binlerce muhalif baskı ve zulüm görüyor.

Bahreyn rejiminin bütün bu girişimlerine rağmen halk hareketi, kendi taleplerini elde etmek için hala mücadele etmekte ve sivil, barışçıl protestolar düzenleyerek isteklerinin yerine getirilmesini istiyor.

/WelayetNews