Abdullah Büyük

Abdullah Büyük

Sevgi ve saygılarımla

Bu haftaki mesajımız, sizleri bir takım hizmetlerden bilgilendirme şeklinde olacaktır. Öyle ümit ediyoruz ki istifade edersiniz.


Tecrübelerimiz hepimizin ortak nimetleri olduğu gibi, meşru olan her çeşit hizmetler de ortak hizmet alanlarımızdır. "Bizimki, onlarınki" gibi bir taksimat, pek yakışıklı ve olumlu bir şey değildir. Yeryüzünün neresinde olursa olsun, insanlık için hayırlı bir hizmet icra ediliyorsa, o güzel hizmetleri manen ve imkânlarımız var ise madden desteklemeliyiz. İşte bu gerçekten hareket ederek, ülkemizde din kardeşlerimizin ortaya koyduğu ve inanan insanların istifade edeceği bazı hizmetleri özet ve adres olarak sizlere takdim etmek istiyorum.
1. Ankara"dan hizmetlerini sürdüren Vahdet Eğitim Vakfı"nın hizmetlerinden biri olan Misak Yayınları, çok önemli bir eser yayınladı. Özel eğitim kursları için, yaz mevsiminde icra edilen geçici kurslar için ve hatta aile ortamında ailecek okunmasının çok fayda sağlayacağına inandığımız eserin isim ve temin edilecek adresi belirtiyor, bu güzide hizmetinden dolayı başta Yusuf Kerimoğlu hocamızı ve eserlerin müellifi olan değerli Mustafa Çelik hocamızı tebrik ediyoruz:
a) Akaid Dersleri
b) Tefsir Dersleri
c) Hadis Dersleri
d) Fıkıh Dersleri" Her bir eser büyük bir boy olup, yaklaşık 500"er sahifeden oluşmaktadır. Temin edeceğiniz adres ise: Cihan Sokak.33/1 Sıhhiye/Ankara. Tel: (0312) 229 97 25.
2. Çeyrek asırdır hizmetlerinde geri adım atmayan ve başta ülke okuyucusunun ve dış ülke halkımızın severek ve ihtiyaç duyarak yayınını sürdüren Ribat Dergisi, okuyucusuna çok değerli bir hizmet hediye etmektedir. Dergimizin yazarlarından olan, Kon-Tv"de "Değerler okulu" adıyla zevkle izlenilen proğramın yapımcısı muhterem Halil Atalay hocamızın büyük bir titizlilikle ele aldığı "el- Edebü"l Müfred" isimli eser nihayet yayınlanmıştır. Müellifimize rica ettik ve bu kıymetli eser sadece Ribat okurları için sınırlı olmasın, her insanın istifadesine sunulsun, dedik ve ricamızı kabul eden müellifimiz ilgili eseri sizlerin de istifadesine sundu. Tarihi seyirde büyük bir boşluğu doldurmuş ve hâlâ bu canlılığını muhafaza eden eser, Hayatı Resulullah ile Yaşamak veya Ahlak Hadisleri ismiyle İmam Buhari tarafından yazılmıştır. Eser iki ciltten oluşmaktadır. Böyle önemli bir eserden istifade etmeniz için adresi veriyoruz:
Adres: Mevlana Çarşısı Kat 2/206 Karatay/Konya. Tel: (0332) 352 33 65. Faks: (0332) 353 84 09
3. Ribat ismi denilince Ribat dergisini zikretmemek mümkün değil. 12 Eylül askeri harekâtından sonra ülkede ilk basın hayatına giren ve azimle, sabır ve kararlılıkla bu günlere gelen Ribat dergisi 27. senesini yaşamaktadır. Gittiğim beldelerde, "Ribat Dergisi ne durumda, hâlâ çıkıyor mu?" diyen ilk dönem okuyucularımızı bilgilendirmek için söylüyorum. "Okumayacaksan alma beni" diyerek yayın hayatına giren dergimiz, onurlu ve şerefli yürüyüşünü sürdürmekte, ailenize misafir olmak istemektedir. Yeni görüntüsü ve içeriği ile göz ve gönül dolduran Ribat dergisi: Mevlana Çarşısı Kat 2/206 42020/Konya adresinde hizmetine devam etmektedir. Tel: (0332) 352 33 65 ve Faks: (0332) 353 84 09.
4. "Basına "Kürd sorunu" adıyla geçen konuya, tribünlerden değil, minderlere inerek üzerimize düşen vazifeyi yapmayı şiar edinmiş Ribat camiası, ilk adımını Muş ve Tatvan konferanslarıyla atıyor. Camiayı temsilen 22–23 Mayıs 2009 tarihlerinde şahsım tarafından sunulacak programa tüm Muş ve Tatvan halkımızı davet ediyorum. Ayrıca, 25 Mayıs Pazartesi saat 10.00"da Saliha Erdim"in sunduğu Hilal TV"deki Hanımefendi programına konuk olunacak. Programda "Aile Mektebi (Okulu)" ve yine Hilal TV"de Saat 21.15"te "Namazla Diriliş" programında bir konuşma yapacağım. Çeyrek asırdır "doğu da Allah"ın, batı da" ayetinin sorumluluğunda hareket eden ve hizmet sunmaya çalışan Ribat camiası, Hakkâri hariç tüm doğu ve güneydoğu bölgelerimizde, Müslüman Türk ve Kürt halkımızla kucaklaşmayı bilmiş, ırkların, renklerin ve dillerin farklılığını sistemler değil, Rabbimizin tayin ve tespit ettiği inancını muhafaza etmiştir. Doğudan Konya"ya, Selçuk Üniversitesi"ne okumak için gelen nice öğrencilere bağrını açan Konya halkımız ve bu arada Ribat camiası, öğrencilerimize evlerini, yurtlarını açmış ve buna ilaveten evlenme çağına gelmiş nice Kürt kökenli talebelerimizi, Konya halkımıza damat yapmada başarılı olmuştur. Sözün bittiği noktadayız, inancıyla hizmetini sürdüren Ribat camiası, öyle inanıyoruz ki " Kürt sorunu" konusunun uzaktan izleyicisi değil, mindere inmeyi vefa borcu olarak görecek ve Selahaddini Eyyubi"nin torunlarına, Yavuz Sultan Selim"in torunları kucaklarını ardına kadar açacaktır. Sofralarımız, misafirhanelerimiz, iletişim ve ulaşım araçlarımız herkesin istifadesine sunulacak ve ülkeyi aile ocağı yapmada Ribat, üzerine düşeni yapmayı bir kardeşlik ve iman borcu olarak kabul edecektir

Bu yazı toplam 9256 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar