Ses Kaydındaki Kafa Karıştıran Noktalar

Ses Kaydındaki Kafa Karıştıran Noktalar

Ses kaydı 17 Aralık gününe ait. Videolarda birden fazla telefon görüşmesinin kayıtları var. Telefon görüşmesinde Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan'a Ankara'da olduğunu söylüyor...

Twitter'da ve Youtube'da açılan bir hesaptan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili bir ses kaydı yayınlandı. Bu kez kaydın yayınlandığı adres Haramiler değil 'Başçalan' ismiyle açılan bir hesap olması dikkat çekti.

KAYITTAKİ KUŞKU UYANDIRAN NOKTA

Ses kaydı 17 Aralık gününe ait. Videolarda birden fazla telefon görüşmesinin kayıtları var. Telefon görüşmesinde Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan'a Ankara'da olduğunu söylüyor.

Ancak görüşmenin yapıldığı saatlerde Erdoğan'ın Şeb-i Aruz töreni için Konya'da olduğu biliniyor. İşte kuşku yaratan noktalar;

*İlk konuşmanın olduğu kaydının olduğu söylenen saat, Erdoğan'ın Şeb-i Aruz töreninde salon konuşmasına denk geliyor. O açılış konuşması da televizyonlardan canlı verilmişti.

*İkinci aramaya ait olan ses kaydı ise akşam saatine denk geliyor. O saatte ise Başbakan Erdoğan Mevlana Kültür Merkezini ziyaret ediyor ve bu da canlı yayında veriliyor.

Erdoğan ile Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen konuşmalar 15.00 ile 23.00 civarında oluyor. İddiaya göre de Erdoğan o saatlerde hep Konya'daydı ve törenlerde konuşma yapmakla meşguldü.

NİHAL BENGİSU'DAN O SAATİN CANLI GÖRÜNTÜSÜ

Bir çok gazeteci Erdoğan'ın ses kaydının sahte olduğuna inanıyor. Bunlardan biri de Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca. Karaca, Erdoğan'ın o saatte canlı yayında olduğunu bu fotoğrafla paylaştı;

screen-shot-2014-02-25-at-9.04.09-am.png

ŞAMİL TAYYAR : AŞAĞILIK BİR KAYIT

AK Parti milletvekili gazeteci Şamil Tayyar da kasetlerle ilgili şunları yazdı;

screen-shot-2014-02-25-at-9.07.54-am.png

SES KAYDINDA NE VAR?

Ses kaydının Türkiye'yi sallayan 17 Aralık operasyonunun olduğu gün gerçekleştiği iddia ediliyor. Ses kaydının yayınlandığı Youtube sayfası kısa bir süre içinde erişime kapatıldı.

Ses kaydındaki konuşmanın evdeki paralarla ilgili olduğu iddiası var. İddiaya göre Erdoğan oğlunu arıyor ve evdeki paraların çıkarılmasını istiyor.