Servisler Kalkıyor Mu?

Servisler Kalkıyor Mu?

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara Ticaret Odası'nda (ATO)'da şoför esnafına seslendi.

Başbakan Davutoğlu şunları söyledi:
Şoför esnafı adeta sır küpüdür. Sizler memleketin radarlarısınız. Melekette durumların iyiye ya da kötüye gittiğini en iyi siz hissedersiniz. Pek çok alanda faizsiz kredi uygulamasına geçtik. Bu bizim esnafımıza olan saygımızın doğrudan göstergesidir. Bağ-kur borçlularına ödeme kolaylığı getirdik.
Bir takım müjdeler vereceğim sizlere... Aracınızı 2016 sonuna kadar yenilerseniz ÖTV'nizi biz ödeyeceğiz.
Son derece güvenli ve rahat araçlarda işinizi yapacaksınız. Vatandaşlarımızın canları size emanet. Şoför esnafımızın canları da bize emanet. Bir takım saldırılara maruz kalıyorsunuz. Bu şiddeti engellemek üzere araçlarınıza takılacak GPS ve kamera sistemlerinin bedelini vergiden düşüyoruz.
SERVİSLER KALKMAYACAK
Duraklara da önem veriyoruz. Güvenli ve iyi duraklar istiyoruz. Taksi durakları yaygınlaştırılacak ve yerel yönetimler destek verecek. Özel halk otobüsü tanımı Karayolları kanuna eklenecek. Minibüsçülerin motorlu taşıtlar vergisi sorunlarını çözeceğiz.
Metro ve raylı sistem taşımacılığı yapılan güzergahlarda servis, minibüs taşımacılığının kaldırılacağı söylemleri yersiz. Okullarımızın servis kültürü, şoförlerimizin öğrencilerimize muhabbet malumdur. Bu konudaki uygulamada gereken düzenlemeleri yapacağız.