"Şerefsizler Ne Yaparsa Yapsın"

"Şerefsizler Ne Yaparsa Yapsın"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, büyükelçiler adına verdiği yemekte çok sert konuştu.

Davutoğlu, "Tahsin Bey'in her zaman kullandığı sözü ben de tekrar ediyorum. Şerefsizler ne yaparlarsa yapsınlar bu milletin şerefini ayakta tutacağız. Kimden hangi sebeple gelirse gelsin, üstümüze hangi yöntemlerle yürürlerse yürüsünler, bu aziz bayrağı dünyanın her yerinde dalgalandırmaya devam edeceğiz" dedi.

HERKES KENDİ YOLUNU ÇİZEBİLİR

Bakan Davutoğlu, yemekte yaptığı konuşmada, Dışişleri mensuplarının ailelerine teşekkür etti.

Davutoğlu, "Çok az meslekte Dışişleri camiasında olduğu kadar ailelerle birlikte bu meslek icra edilir. Birçok meslekte aileler arasında eşler arasında kendi tercihleri yol yürüme imkanı daha kolay. Mekan değişikliği olmaz, herkes kendi yolunu çizebilir" ifadelerini kullandı.

Sinerji oluşturmak için büyükelçilerle buluşma gerçekleştirdiklerini belirten Davutoğlu, istediklerinin Türk diplomatlarının dünya çapında bir fark oluşturabilmesi olduğunu ifade etti.

Büyükelçi Tahsin Burcuoğlu da, kendisine konuşma yapmasının teklif edildiğini söyleyerek, "Dışişleri'nde 41 koca yıl. Bu 41 yılda devre arkadaşlarımızla birlikte sadece Dışişleri Bakanlığımızın değil, ülkemizin, bölgemizin, dünyanın seyrine tanıklık ettik" şeklinde konuştu.

''KADER UTANSIN''

Burcuoğlu şunları kaydetti:

"Türkiye'nin sıkıntılı ve güzel günlerinde birlikte çalıştık, birlikte sevindik, şerefsizler karşısında birlikte öfkelendik. 'En büyük Türkiye' dedik. Ama 'kader utansın' dediğimiz oldu. Ama camiamızın, ulusumuzun, ülkemizin gücüne hep inandık, zor günlerde karamsarlığa kapılmadık, ileriye hep ümitle, cesaretle, kararlılıkla, güvenle baktık" şeklinde konuştu.

İslam İşbirliği Teşkilatı eski Genel Sekreteri Ekmelerin İhsanoğlu da, teşekkür konuşması yaptı.