Şengal ve Rabia Konusunda Gizli Anlaşma İddiası

Şengal ve Rabia Konusunda Gizli Anlaşma İddiası

Bazı aşiret liderleriyle Kürt liderlerin Şengal ve Rabia’nın Kürdistan Bölgesi’ne ilhak edilmesi konusunda gizli bir anlaşma yapıldığı iddia edildi.

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Iraklı Milletvekili Ahmed el-Carba, bazı aşiret liderleriyle Kürt liderleri arasında yapıldığı öne sürülen anlaşmaya tepki gösterdi.

Irak Meclisindeki en büyük Sünni ittifak olan Irak Ulusal Güçleri Birliği üyesi olan Ahmed Carba, “Şu an Iraklı bazı siyasi liderlerin ve aşiret liderlerinin Kürdistan Bölgesel yönetimi ile Telafer’e bağlı Şengal ve Rabia’nın Kürdistan Bölgesi’ne bağlanması konusunda gizli anlaşmalar yapıldığından söz ediliyor” dedi.

Bu anlaşmanın Şengal ve Rabia halkından bazı kişilerin Kürdistan Bölgesi’ne bağlanma yönündeki taleplerinin ardından gerçekleştiğini öne süren Ahmed el-Carba, Şengal ve Rabia halkının Irak merkezi hükümetine bağlı kalmayı istediklerini savundu.

Kısa bir süre önce de PKK’nın hala büyük bir bölümü IŞİD işgali altında bulunan Şengal’de Suriye’nin kuzeyindekine benzer şekilde kanton yönetimi kurulmasını önermesi, Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile PKK liderleri arasında tartışmalara sebep olmuştu.

ydh