Sende mi Bürütüs ?

Sende mi Bürütüs ?

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johson, Suudi Arabistan'a yönelik sert eleştirilerde bulundu.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın İngiliz diplomasi geleneğinin dışına çıkarak Suudi Arabistan'a sert eleştiriler getirdi.

Johnson, Suudileri, Orta Doğu'da bir kukla oynatıcısı gibi davranarak vekalet savaşları yürütmekle suçladı.

Guardian gazetesinin haberine göre, Johnson'ın geçen hafta İtalya'nın başkenti Roma'da bir konferansta yaptığı bu açıklamalar, İngiliz diplomasisindeki "müttefikleri kamuoyu önünde eleştirmemek" geleneğini çiğnediği yorumuna yol açtı.

Haberde Johnson'ın açıklamalarının, İngiltere Başbakanı Theresa May'in iki günlük Körfez ülkeleri ziyareti yaptığı ve İngiltere'nin Suudi Arabistan'la olan işbirliğini övdüğü bir döneme denk geldiğine dikkat çekiliyor.

Guardian'ın haberinde "Önceki dışişleri bakanları, Suudi Arabistan'ın eleştirilere karşı hassasiyetinin ve Körfez işbirliğinin stratejik öneminin bilincinde olarak, hep yumuşak davranıp ilerlemeye odaklanıyorlardı. Ancak Johnson bakan olduğundan bu yana kendi başını sürekli olarak belaya soktu. Birçok gaf yapmakla suçlanıyor ve bazıları onun bu açık sözlülüğünün İngiltere'nin müttfeiklerini kaybetmesine neden olacağını düşünüyor" yorumuna yer verildi.