Selvi Yeni Başbakanı Açıkladı

Selvi Yeni Başbakanı Açıkladı

AK Parti'de başbakanlık ve genel başkanlık için adı geçen adayları değerlendiren Abdülkadir Selvi, en büyük adayın kim olduğunu açıkladı.

Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, Ak Parti'nin 22 Mayıs'ta gerçekleştireceği kongreyi bugünkü köşesine taşıdı. Daha önceki yazılarında Davutoğlu sonrası AK Parti'de bir numaralı koltuğuna geçme ihtimali olan isimleri Berat Albayrak, Bekir Bozdağ, İsmet Yılmaz, Numan Kurtulmuş ve Mehmet Müezzinoğlu şeklinde sıralayan Selvi, koltuğa en yakın ismin ise Binali Yıldırım olduğunu yazdı...

Selvi ismi geçen siyasilerle ilgili görüşlerini şu şekilde aktardı:

EN BASKIN İSİM: BİNALİ YILDIRIM

Öyle ki, Binali Yıldırım başbakan olacak diyenlerin oranı yüzde 90. Ancak Binali Bey, yüzde 99 ihtimal olsa da yüzde biri dikkate alarak tam saha pres yapıyor. Davutoğlu'nun başbakan olduğu kongrede üç isimden biriydi. O nedenle bu kez işi şansa bırakmamaya çalışıyor. Başarılı Ulaştırma Bakanlığı nedeniyle yatırımcı yönü ön plana çıkıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylıkta tereddüt etmemesi, bir süre Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olarak görev yapması, ‘samimiyet ve yakınlık' testinden geçmesini sağlıyor. Oğlu üzerinden yıpratılmak istenmesine, hitabeti ve ileriye dönük yıpratılabileceği yönündeki değerlendirmelere rağmen Binali Yıldırım, son 10 güne girerken bir adım önde duruyor. 

BERAT ALBAYRAK

Selvi, Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın da çok iyi bir eğitiminin olması, ekonomi ve enerjiye hâkimiyeti, özel sektör tecrübesinin bulunması ve akıcı İngilizcesi nedeniyle gelecek vaat eden bir isim olarak ön plana çıktığını yazdı.

"BEKİR BOZDAĞ KOLAY BENİMSENİR"

Selvi'ye göre, 17-25 Aralık sürecinden sonra geldiği Adalet Bakanlığı görevinde operasyonel yönü ile ön plana çıkan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da İlahiyat ve hukukçu kimliği nedeniyle muhafazakâr kesimlerin kolay benimseyebileceği isim olarak gösteriliyor.

Selvi şöyle devam etti:

"SÖZ KONUSU ERODĞAN'A SADAKAT İSE... İSMET YILMAZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sadakat testine tabi tutulduğunda Binali Yıldırım ve Bekir Bozdağ'la birlikte sıralanabilecek isimlerden birisi olan İsmet Yılmaz da, 7 Haziran-1 Kasım arasında Meclis Başkanlığı'ndaki başarısı ile önemli adaylar arasında gösteriliyor.

NUMAN KURTULMUŞ

"Daha önce Saadet Partisi ve HAS Parti Genel Başkanı olan Kurtulmuş, Siyasi birikimi ve güçlü hitabeti nedeniyle AK Parti'nin referandum ve seçim süreçlerindeki en büyük avantajlarından biri olarak gösteriliyor. "

MEHMET MÜEZZİNOĞLU

"Başarılı İstanbul İl başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı döneminde milletvekilleri ve teşkilatla sıcak ilişkiler kurması nedeniyle ismi başbakan adayları arasında geçiyor."