Selvi: Muhalefet Cephesinin Muhtemel İki Cumhurbaşkanı Adayı Var

Selvi: Muhalefet Cephesinin Muhtemel İki Cumhurbaşkanı Adayı Var

Abdulkadir Selvi: Muhalefet cephesinin muhtemel iki cumhurbaşkanı adayı var

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, muhalefet cephesinin önümüzdeki seçimlerde iki muhtemel cumhurbaşkanı adayı olduğunu yazdı.

Selvi, bunların Ekrem İmamoğlu ve Abdullah Gül olduğuna işaret ederek şöyle devam etti:

Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin sorulara, “Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağıma toplum ve partimiz karar verir” diyerek kapıyı açık tutuyordu. İmamoğlu cephesinden dün yeni bir değerlendirmeye ulaştım.

 İmamoğlu’nun iki dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmak istediği söyleniyor. İlk belediye başkanları ilk dönem bir sistem kuruyor, yatırımlar yapıyor ama onların sonuçları ancak ikinci dönem alınabiliyor. Vatandaşı memnun edecek hizmetler ancak ikinci dönem devreye girebiliyor. Ekrem İmamoğlu, büyük bir başarı göstererek İstanbul seçimlerini kazandı ancak henüz bir başarı hikâyesi yazılamadı. “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda bir başarı hikâyesi yazarsak, bu başarı İmamoğlu’nu her makama taşır” düşüncesiyle hareket ediliyor.

 İmamoğlu’nun birinci dönem için stratejisi iki başlık halinde toplanıyor.

 1- İstanbul’un gelmiş geçmiş en başarılı belediye başkanı olmak.

 2- Dünyanın en demokrat başkanı olmak.

 İmamoğlu’nun bu iki hedefe dönük çalıştığı söyleniyor.

 “Ekrem İmamoğlu’nun bugün için Cumhurbaşkanı adaylığı diye bir programı yok” deniliyor.

 Benim anladığım, “Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı gibi bir hedefi yok” denilmiyor. Böyle bir hedefi var ama iki dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapıp arkasında bir başarı hikâyesi oluşturduktan sonra aday olacağı ifade ediliyor. Yani ayakları yere basıyor, sağlam gidiyorlar. Bu yönünü tuttum. Ancak İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı’nı da iki dönem yapmayı planlıyordu. Elbette ki hesabı iki dönemin sonunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmaktı ama bir dönemin sonunda hedeflediği koltuğa ulaşmış oldu.

 Demirel’in dediği gibi, “Siyasette 24 saat çok uzun bir süredir”, hele bir de 3 yıl varsa bu köprülerin altından daha çok sular akar..."