Selvi: MHP'de Bölünme Süreci Başladı... 5. Parti Geliyor

Selvi: MHP'de Bölünme Süreci Başladı... 5. Parti Geliyor

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde MHP'ni bölünme sürecine girdiğini ve 5. partinin yolda olduğunu yazdı.

MHP'de kurultay krizi büyürken, 5. partinin MHP içerisinden çıkacağı artık yüksek sesle dillendiriliyor. Bu konuyu köşesinde yazan Selvi, "Ankara kulislerinde konuşulan bir değerlendirmeyi yansıtmak istiyorum" diyerek şunları yazı:

"MERAK AKŞENER KONGREDEN SONUÇ ALAMAZSA"

MHP bölünme sürecine girdi. Meral Akşener kongreyle sonuç alamazsa, kendisiyle birlikte hareket edenlerle bir parti kurabilir. Bu durumda MHP kan kaybedecek. 

"HDP BARAJ ALTI"

Türkiye partisi olma yolunda barajı aşan HDP ise terörle mücadelede başarılı bir sınav veremediği için barajın altına düştü.

"İKİ PARTİLİ MECLİS"

2016 sonu ya da 2017 başında yapılacak bir erken seçimde, MHP ile HDP barajın altında kalabilir. Bu durumda, 3 Kasım 2002 seçimlerinde olduğu gibi AK Parti ve CHP'den oluşan bir Meclis tablosu ortaya çıkar.

"AK PARTİ TEK BAŞINA ANAYASA YAPAR"

Böylece, AK Parti tek başına Anayasa'yı değiştirecek bir çoğunluğa sahip olur. Bu senaryoyu kafanızın bir kenarında tutun.

"AMA BU DEĞERLENDİRMELER İÇİN HENÜZ ERKEN..."

Ama partili cumhurbaşkanlığının akıbeti ortaya çıkmadan bu tür değerlendirmeleri yapmak için erken.

"ERDOĞAN ERKEN SEÇİM YOK, DEDİ"

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 gün önce görüştüğü bir grup milletvekiline, “Erken seçim yok” dediğini biliyoruz. Şurası bir gerçek ki, zemin kaypak.

"PARTİLİ CUMHURBAŞKANI İLK SEÇENEK OLABİLİR..."

Siyaset her gün kendi şartlarıyla doğuyor. B planı olarak açıklanan, partili cumhurbaşkanlığının Meclis'teki dağılım dikkati alındığında A planı olduğu söylenebilir.