Selefi Cepheye Yetkisizlik Kararı

Selefi Cepheye Yetkisizlik Kararı

Mısır yargısı "İslami Cemaat" ve "Selefi Cephe" gruplarının terör örgütü olarak kabul edilmeleri talebiyle açılan davada yetkisizlik kararı verdi.

Mısır yargısı, "İslami Cemaat" (El-Cemaatu'l İslamiyye) ve "Selefi Cephe" (El-Cebhetu's Selefiyye) gruplarının terör örgütü olarak kabul edilmeleri talebiyle açılan davada yetkisizlik kararı verdi.

Yargı kaynakları, İskenderiye Acil İşler Mahkemesi'nin, "İslami Cemaat" ve "Selefi Cephe" gruplarının terör örgütü olarak kabul edilmesi talebiyle açılan davada yetkisizlik kararı verdiğini belirtti.

Yaşasın Mısır Fonuna Destek Koalisyonu Genel Sekreteri Tarık Mahmud, "6 Ekim 1981'deki eski Cumhurbaşkanı Enver Sedat'a suikast ile irtibatlı olduğu, karakollar ve turistlere yönelik saldırılarda bulunduğu" iddiasıyla "İslami Cemaat" grubunun terör örgütü olarak kabul edilmesi için mahkemeye başvurmuştu. Mahmud, Selefi Cephe'nin de yayınladığı açıklamalarla gençleri terör örgütlerine katılmaları yönünde teşvik ettiğini ileri sürüyor.

Kahire Acil İşler Mahkemesi 31 Ocak'ta Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın silahlı kanadı "İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın terör örgütü kabul edilmesi ve faaliyetlerinin yasaklanması"na karar vermişti.