Selçuk Bayraktar'dan Kanada'ya  Rest

Selçuk Bayraktar'dan Kanada'ya Rest

Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, bazı yayın organlarında Türkiye'nin Kanada’dan SİHA parçaları aldığına yönelik haberlerle ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Twitter hesabından bazı yayın organlarında Türkiye'nin Kanada’dan SİHA parçaları aldığına yönelik haberlere tepki gösterdi.
 
Bayraktar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İlk notu 6 ay önce yazmışız. Değişen bir şey olmadı. 6 ay sonra da olmayacak. Muhtemelen 6 aya kalmaz bir daha yazarız." değerlendirmesinde bulundu.
 
SELÇUK BAYRAKTAR'DAN KANADA AMBARGOSUYLA İLGİLİ YERİNDE CEVAP
Selçuk Bayraktar, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
 
"Bilinmesinde fayda olan bazı hususları izah etmem gerektiğini düşünüyorum.
 
S/İHA dediğimiz aslında içinde 40'a yakın bilgisayar bulunan bir robot uçak. Bayraktar TB2 SİHA'larımızı kritik tüm aksamlarından bileşenlerine, uçuş görev bilgisayarından yazılımına ve donanımına, aerodinamiğinden mekaniğine kadar tümüyle milli ve özgün tasarıma sahip olarak geliştiriyoruz.
 
Dünyada rekor sayılabilecek bir düzeyde %93 yerli katkıyla ve gururla üretiyoruz. Birçok ülkeye ihraç ettiğimiz, dünya basınının neredeyse her gün başarılarını gıpta ile yazdığı ve yüksek teknolojide ülkemizin bayrağını en üst düzeye çeken bir sistemler bütünü.
 
"BİZİM İÇİN HERHANGİ BİR PROBLEM OLUŞTURMAZ"
Kanada'nın S/İHA'larımızın adeta destan yazdığı Karabağ Tek Vatan Harekâtı'nı gerekçe gösterip SİHA'mıza kullanıcının seçimiyle taktığımız faydalı yük denilen bir aksamı/kamerasını satmaması, hâlihazırda yerlisi ülkemiz tarafından geliştirilip üretilip, yurt içi ve yurt dışında dahi kullanıma sunulmuşken bizim için herhangi bir problem oluşturmaz.
 
Lakin günün birinde, acil ihtiyacı olduğunda Türkiye'nin Kanada’ya SİHA satmaması onlar için ciddi bir problem olabilir. Zira dünyada muharebe tecrübesine sahip SİHA, Türkiye dahil sadece 4 ülkede var. Türkiye, güvenlik güçlerimizin çok geniş yelpazede başarılı muharip kullanımı sayesinde bu alanda dünyada lider.