Selam Örgütü Komplosu İçin Google'den Fezleke Yazmışlar

Selam Örgütü Komplosu İçin Google'den Fezleke Yazmışlar

Başbakan Erdoğan ve Hakan Fidan'ın da aralarında bulunduğu yüzlerce kişiyi mağdur eden Selam Örgütü soruşturmasıyla büyük bir skandal ortaya çıktı.

Binlerce vatandaşın telefonlarının dinlendiği ve Başbakan Erdoğan'dan MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a yüzlerce ismin mağdur edilmek istendiği Selam Tevhid Kudüs Ordusu soruşturmasında paralel yapının akla-hayale gelmeyecek komplosu deşifre oldu. 2011/762 numarası verilen soruşturmada teknik ve fiziki takiple tüm hayatları çember içine alınan isimler suç işlemeyince devreye istihbarat yalanları girmiş.
 
DELİL BULMAK ZOR
 
Paralel yapının herhangi bir delil bulunmadığı fezlekeye iliştirilen notl ortaya çıktı. Polisin iddiasına göre, örgüt üyeleri kendi aralarında birebir hatlar vasıtasıyla görüştü. İddianın devamı ise komployu derinleştiriyor: 'Örgütsel iletişimde birebir hatların önemi büyüktür. Ses haricinde birebir hattın o şahsa ait olduğunu gösterecek done bulmak oldukça zordur.' Polis fezlekesindeki bu not, komplonun başarıya ulaşması halinde yüzlerce vatandaşın sadece belli-belirsiz bir ses sayesinde cezaevine gönderileceğini gözler önüne serdi. Sözde Selam Örgütü soruşturmasının polis tahkikatı kısmını İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi yürütüyordu.
 
GOOGLE'DAN FEZLEKE YAZDILAR
 
Fezlekenin tıpkı Ak Parti'nin kapatma iddianamesinde olduğu gibi Google haberlerine dayandığı göze çarpıyor. Çok sayıda iddianın yanında Google'den yapılan aramayla bulunmuş haberlerin 'delil' adı altında fezlekeye sokulduğu görülüyor. Bunların içinde bir kamu kurumunun yöneticisiyle ilgili iddialar da var.
 
TEHDİTLE İFADE ALINDI
 
Paralel yapı, sözde Selam soruşturmasını, 2000'de Hizbulah'a karşı yapılan ve Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu'nun hayatını kaybettiği baskına dayandırdı. O baskında elde edilen belgeler neticesinde yapılan Umut Operasyonu ile bu örgütün deşifre edildiği söylenirken, 2010'de polisin bir kadından tehditle aldığı ifadelerle operasyon süreci başlatıldı.
 
2 bin 280 dinleme yapıldı
 
Soruşturma kapsamında 2 bin 280 kişi dinlendi, 3 yıldır devam eden soruşturma kapsamında mahkemeden binlerce telefon dinleme ve fiziki takip kararı aldırıldı. Telefonları dinlenen isimlerin soruşturma konusu ile ilgili olmayan ve özel hayat kapsamındaki görüşmeleri de 107 klasörden oluşan soruşturma dosyasına dahil edildi.
(Yeni Şafak)