SELAM OLSUN SANA EY ŞEHİD !

SELAM OLSUN SANA EY ŞEHİD !

Gazze’yi abluka altında tutan Siyonist İsrail rejimi, 17 yaşındaki kalp hastası Filistinli Ahmed’in Gazze dışında tedavi olabilmesi için İsrail adına casusluk yapması gerektiği şartını ileri sürdü.

Gazze’yi abluka altında tutan Siyonist İsrail rejimi, 17 yaşındaki kalp hastası Filistinli Ahmed’in Gazze dışında tedavi olabilmesi için İsrail adına casusluk yapması gerektiği şartını ileri sürdü. Bu şartı kabul etmeyen genç Filistinli, tedavi olamadığı için şehid oldu!
 
Siyonist İsrail güçleri, Filistinlilere karşı işledikleri zulüm ve vahşetlere her geçen gün bir yenisini ekliyor. Son olarak 17 yaşındaki kalp hastası Ahmed adındaki gencin tedavi olmak talebiyle abluka altındaki Gazze dışına çıkma isteği, Siyonist İsrail makamları tarafından ‘ya bizim için casusluk yapar ve Gazze’de olup bitenler hakkında bildiklerini bize anlatırsın ya da ölümü beklersin’ şeklinde bir tavırla karşılandı. Genç Filistinli, Siyonistlerin bu talebini kabul etmediği için ölüme terk edildi ve geçtiğimiz ay içerisinde şehadete erdi!
 
Doğuştan kalp yetmezliği olan 17 yaşındaki Ahmed, bugüne kadar 18 ameliyat geçirmişti. Fakat doktorlar onun hayatta kalabilmesi için kalp nakli olması gerektiğini söylemişti. Nakil operasyonunun teknik şartlar itibariyle Batı Şeria’da bulunan Siyonist İsrail denetimindeki bir hastanede gerçekleşmesi gerekiyordu. Nakil için uzun süre umutla bekleyen Filistinli gencin ameliyat tarihi, defalarca kasıtlı olarak ertelenmişti. Son olarak belirlenen ameliyat günü geldiğinde Gazze’nin Erez sınır kapısından çıkış yapmak için sınıra getirilen Ahmed’i Siyonist rejim iç istihbarat birimi Şin Bet görevlileri sorguya aldı. Uzun süreli sorgulamanın ardından Ahmed’e ‘ ya bizim için casusluk yaparsın ya da burada ölümü beklersin ve çıkış yapamazsın’ diyen Siyonistler, Ahmed’in bu teklifi şereflice reddetmesi karşısında onu ölüme terk ettiler. Filistinli Ahmed, izzetli bir ölümü; onursuzca yaşamaya tercih etmişti.
 
17 yaşında şehadete kavuşan Ahmed Şubeyr’in babası Hasan Şubeyr, Siyonistlerin Ahmed’den bazı özel bölgelerin koordinatlarını istediğini ve bu isteği yerine getirdiği anda ameliyata girebileceğini söylediklerini fakat Ahmed’in böylesi bir teklifi kesinlikle kabul etmediğini belirtti. Kalp yetmezliği sebebiyle ölümle pençeleşen Ahmed’in geçtiğimiz ay, hayatını kaybettiği öğrenildi.