Selahattin Demirtaş'tan KCK Açıklaması

Selahattin Demirtaş'tan KCK Açıklaması

KCK’dan gelen açıklamayı değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Tümüyle ateşkesin bitirilmesinden söz edilmiyor” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gazetecilerin gündemdeki konularla ilgili sorularını yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın sözlerine yanıt veren Selahattin Demirtaş, “Biz HDP olarak bütün kararlarımızı şu gördüğümüz binada alırız. Kimse bizim adımıza karar almadı alamaz. Bütün kararlar AK Parti Genel Merkezi’nde alınır diyebiliyor mu? Saray’da sizin partinizle ilgili karar alınabiliyor mu?” diye konuştu.

Çözüm sürecinin en kritik aşamasında olunduğunu ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu: "Çözüm sürecinin daha ileri bir noktadan başlaması ve sonuçlandırılmasını istiyoruz. Biz sürecin devam etmesi gerektiğini, sürecin barışa ulaşmasını istiyoruz."

KCK’dan gelen açıklamayı değerlendiren Demirtaş, “Biz şunu anladık tümüyle ateşkesin bitmesinden söz etmiyorlar. Ateşkes karşılıklı olmalıdır. Ateşkesi ihlal eden, askeri baraj ve askeri yol yapımlarının durması gerektiği, durmazsa bunlara karşı misilleme eylemi yapacakları şeklinde bir açıklama gibi okuduk. Tümü ateşkesin sonlandığı, ateşkese uymayacakları bir açıklama olarak okumadık. Ama yine de bütün gelişmeler kaygı vericidir" dedi.

Ardahan'daki olayı da değerlendiren Demirtaş, "Orada yaşamını yitiren 70 yaşındaki Kamber Morkoç'a Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralananlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yaygın medyanın yazıldığı gibi olayın gelişmediğini de biliyoruz. Ateşin askerler tarafından açıldığına dair ciddi bulgular var, onları da payalaşacağız” şeklinde konuştu.

Abdullah Öcalan’la ilgili bir soruyu da yanıtlayan Demirtaş, “17 yıldır İmralı’da tecrit uygulanıyor. Açık ve şeffaf bir müzakere sürecinin başlaması lazım. Türkiye cehennemin tam orta yerindedir. Bu yangınlardan korunmanın en güçlü imkanı çözüm sürecidir” dedi.

Selahattin Demirtaş, Filiz Koçali’yi RTÜK üyeliğine aday göstermeyi düşündüklerini ifade etti.