Selahattin Demirtaş'tan ilk açıklama

Selahattin Demirtaş'tan ilk açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Demirtaş HDP İstanbul il başkanlığında seçim sonuçlarını değerlendiriyor...
Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları;
Demirtaş "Bizler Türkiye'nin ezilenleri olarak, Türkiye'nin yoksulları, emekçileri olarak barıştan, adaletten ve özgürlükten yana olanlar olarak muhteşem bir zafer ve muazzam bir başarı elde ettik. Hepimize ve bütün Türkiye'ye şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Zorlu eşitsiz adil şartlarda gerçekleşmeyen bir seçim kampanyasını tamamladık. Bu seçim kampanyasının eşitsiz olduğunu belirtmek istiyorum. İktidar partisinin devletin bütün olanaklarını arkasına aldığı bir süreçde bizler Türkiye'nin ezilenleri olarak muhteşem bir zafer elde ettik. 
Bu seçimde barıştan yana olanlar kazanmıştır. Bu zafer Türklerin Kürtlerin bu ülkede yaşayan bütün kesimlerin zaferidir. Bu zafer Sol'un ortak zaferidir.
Bizler seçim kampanyası boyunca ne söylediysek arkasındayız. Artık HDP gerçek bir Türkiye partisidir. Türkiye HDP'dir HDP Türkiye'dir.
Kim bize hangi gerekçeyle oy vermiş olursa olsun kimseyi mahçup etmeyeceğiz. Emanet oy verenleri mahçup etmeyeceğiz.Bu saat itibari ile Türkiye'de başkanlık sistemi tartışması son bulmuştur. HDP'nin bundan sonraki hedefi tek başına iktidara yürümektir. 
Biz AK Parti ile içerinden veya dışardan koalisyon kesinlikle yapmayacağız.