Sekiz Şarjör Boşaltmış!

Sekiz Şarjör Boşaltmış!

ABD’de salı günü 3 Müslüman genci katleden saldırgan Craig Hicks’in saldırı sırasında 100’den fazla kurşun sıktığı anlaşıldı

ABD’nin Kuzey Carolina eyaleti Chapel Hill kasabasındaki evlerinde 10 Şubat salı günü uğradıkları silahlı saldırıda 3 Müslüman genç Deah Barakat, eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve baldızı Razan Muhammed, başlarına ateş edilerek şehid etmişti. 46 yaşındaki zanlı Craig Stephen Hicks polise teslim olmuş suçunu itiraf etmişti. Birinci dereceden cinayetle suçlanan Hicks’in evinde yapılan incelemenin ardından açıklama yapan ABD’li yetkililer, 13 silaha ulaştıklarını duyurdu.

Olay yerinde ise her birinde 16 mermi olduğu sanılan sekiz boş şarjöre ulaşıldı. Yetkililer, toplamda 104 el ateş edildiğini tespit etti. Katilin her bir kurbanın üzerine 30’dan fazla kurşun sıkmış olabileceği tahmin ediliyor. Detaylar, otopsi sonucunda netleşecek.

Soruşturma sürüyor

Kurban yakınları, gençlerin çoğu baş bölgesine isabet eden kurşunların hedefi olarak öldürüldüğünü söyledi. Saldırının dini gerekçelerle gerçekleştirildiğine dair iddiaları yanıtsız bırakan yetkililer soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Yardımlar katlandı

Kuzey Carolina Üniversitesi Diş hekimliği öğrencisi olan Deah Barakat, Suriyeli mültecilerin diş tedavileri için yardım topluyordu. Barakat şehid edilmesinden önce 3 bin dolar olan yardım miktarı, saldırının ardından 300 bin dolara yaklaştı.