Şehzade: Amcam Aklını Kaybetmiş ve Bunamış

Şehzade: Amcam Aklını Kaybetmiş ve Bunamış

Amcam yaşlılık nedeniyle aklını kaybetmiş ve bunamıştır. Dolayısıyla Suud hanedanı onun yerine uygun birini tayin etmelidir.

Suudi Şehzadesi Suud b. Seyf Nasr, Kral Selman’ın ilerlemiş yaşına işaret ederek şöyle konuştu: Amcam yaşlılık nedeniyle aklını kaybetmiş ve bunamıştır. Dolayısıyla Suud hanedanı onun yerine uygun birini tayin etmelidir.

Suudi Şehzadesi Suud b. Seyf Nasr, twitter üzerindeki profil hesabına şunları yazdı: Kral Muhammed b. Selman’ın oğlu Velaht Muhammed b. Nayif, kralın zafiyetinden suistifade etmekte ve onu şahsi çıkarları doğrultusunda kullanmaktadır. Ülkenin geleceğini ise kimse düşünmüyor. Şu bir gerçektir ve herkesin bunu görmesi gerek: Kral mevcut fiziki ve psikolojik durumu nedeniyle karar verebilecek konumda değildir. İşte bu durumdan hanedana mensup olan fırsatçılar kendi çıkarları doğrultusunda faydalanmaktadır. Suud hanedanı bu duruma son vermelidir.

Şehzade sözlerini şöyle sürdürdü: Maalesef yönetimdeki hanedan sorumsuzca hareket etmekte ve diğer şehzadelerin fırsatçılıklarına göz yummaktadır. Bu da ülkenin geleceğini ciddi anlamda tehdit eden bir durumdur.

Şehzade Nasr şöyle konuştu: Saraydaki durumlar hiç de iç açıcı değil ve ben bu gidişata daha fazla tahammül edemeyeceğim. Şehzadelerin bu olumsuz gidişata itiraz etmelerini bekliyorum. Eğer kimseden bir ses çıkmazsa bizzat kendim devreye gireceğim. Çünkü bu dini ve milli bir meseledir. Bu durum karşısında sessiz kalmak günah sayılır.