Şehit Süleymani Dünyada Anılıyor

Şehit Süleymani Dünyada Anılıyor

Dünya Anti-Emperyalist Gençlik Birliği (WAYU), dün TSİ 16.00’da Şehit Korgeneral Kasım Süleymani anısına bir çevirimiçi konferans düzenledi.

Bugün, İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in ABD Başkanı Donald Trump’ın talimatıyla Bağdat Havalimanı’nda düzenlenen terör saldırısında şehit edilmesinin birinci yıldönümü.

Direniş cephesinin kıdemli komutanı Şehit Süleymani, bölgesel ve küresel güvenlik, adalet ve barışın gelişmesinde önemli rol oynamıştı. Şehit Süleymani’nin savaşın çeşitli cephelerinde terörizmle mücadeledeki rolü onu direnişin merkezi haline getirmişti.

Dünya Anti-Emperyalist Gençlik Birliği (WAYU), dün saat 16.00’da Şehit General Kasım Süleymani anısına bir çevirimiçi konferans düzenliyor. ABD’nin geçen sene hain bir saldırıyla şehit ettiği Süleymani için WAYU daha önce bir bildiri yayımlayarak “General Süleymani tüm mazlum milletlerin şehididir” demişti. Şimdi Tahran Üniversitesi’nden Dr. Foad İzadi’nin katılımıyla düzenlenen etkinlikte bu bilinci dünya gençliğine taşımaya gayret gösterdi.

Etkinliğe Türkiye ağırlıklı olmak üzere Latin Amerika, Avrupa, Batı Asya ve Doğu Asya’dan çok sayıda genç katıldı. Ayrıca etkinliğin kaydı daha sonra dünya kamuoyuyla da paylaşıldı.

WAYU, 2014 yılında dünya gençliğini emperyalizme ve siyonizme karşı hiçbir ayrım gözetmeksizin birleştirmek üzere Türkiye’de kuruldu. Şu anda birliğin Genel Sekreterliğini Türkiye Gençlik Birliği adına Işıkgün Akfırat yürütüyor. İran’dan da üyeleri bulunan WAYU heyetleri daha önce İran’a heyet ziyaretlerinde bulunup ABD emperyalizmine ve İsrail siyonizmine karşı İran halkının yanında durduklarını bildirmişti.

Bu arada, Kudüs TV Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Şirin, Amerika’nın Kudüs Gücü komutanı Korgeneral Kasım Süleymani’ye yönelik gerçekleştirdiği suikastı, Amerika’nın İran İslam Cumhuriyeti ve İslam devrimine karşı 40 yıldır kesintisiz sürdürdüğü saldırıların bir devamı olarak nitelendirdi.

Nurettin Şirin, “General Kasım Süleymani’nin şehadeti ile, İslam devrimi ve Amerikan emperyalizmi arasındaki savaşta bir dönüm noktası yaşanmıştır. Zira, Amerikan emperyalizmi ve siyonizm, Serdar Kasım Süleymani’nin şahsında İslam devrimi ve direniş cephesinden tarihinin en ağır yenilgilerini almıştır” dedi.

Amerika’nın Büyük Ortadoğu Projesi’nin çökertilmesinden Lübnan’daki Temmuz savaşına, Siyonistleri sığınaklara dolduran Filistin direnişinden Yemen halkının destansı savaşına kadar, ABD-İsrail-Suud ekseninin tüm saldırı, komplo ve projelerinin direniş cephesinin iradesiyle hezimete uğratıldığını belirten Nurettin Şirin, “Emperyalizm ve Siyonizm, bütün bu hezimet ve yenilgilerinin intikamını almak, daha büyük hezimetleri önlemek ve daha ağır darbeler almamak için bu cephenin komutanını hedeflemişlerdir. Dolayısıyla, Kasım Süleymani’nin şahsiyetini de burada daha iyi görür ve anlarız” ifadelerinde bulundu. (Ajanslar)