Şehit Olan Esir Sayısı 220’ye Yükseldi

Şehit Olan Esir Sayısı 220’ye Yükseldi

Filistinli Esir Kulübü, 31 yaşındaki esir Nassar Macid Ömer Tagatıga’nın şehadetiyle birlikte 1967 yılından bu yana işgal rejimi zindanlarında hayatını kaybeden esir sayısının 220’ye yükseldiğini açıkladı.

Tagatıga’nın şehadetinden ve işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin hayatından tamamen işgal yönetiminin sorumlu olduğunu belirten Esir Kulübü, esir Tagatıga’nın sorgusunun devam ettiği bir dönemde şehit olduğuna dikkat çekti.

Esir Kulübü, söz konusu dönemin üzerinde durulması gerektiğini bildirerek, işgal rejimi sorgu subaylarının sorgu sırasında esirlere fiziki ve psikolojik işkenceler yaptıklarını söyledi.

Nassar Tagatıga’nın 19 Haziran’da gözaltına alındığını ve sorgusunun devam ettiğini belirten Esir Kulübü, cezaevi yönetiminin esirin şehadetiyle ilgili yaymaya çalıştığı iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

Filistinli esirin ailesi de oğulları Nassar Tagatıga’nın herhangi bir hastalığı olmadığını, ilk kez gözaltına alındığını, altı kardeşi olduğunu ve babasının vefat ettiğini bildirdi.

Esirler Enformasyon Ofisi, esir Nassar Tagatıga’nın bu sabah (16 Temmuz Salı) İsrail’in Nitzan Cezaevi’nde şehit olduğunu duyurdu.

Açıklamada, gelen bilgilerin Filistinli esirin hücresinde şehit olmuş olarak bulunduğuna işaret ettiği ve şehadet sebebinin henüz bilinmediği kaydedildi.