Şehit Metin Yüksel Platformu'ndan 40. yıl Çağrısı

Şehit Metin Yüksel Platformu'ndan 40. yıl Çağrısı

İslami mücadelenin Türkiye’deki sembol isimlerinden Şehit Metin Yüksel, şehadetinin 40. yılında anılıyor.

İslami mücadelenin Türkiye’deki sembol isimlerinden Şehit Metin Yüksel, şehadetinin 40. yılında anılıyor. 
 
Şehit Metin Yüksel Platformu’ndan yapılan çağrıda 23 Şubat Cumartesi günü öğlen namazına müteakiben Fatih Camii’nde anma programı yapılacağı belirtildi.
 
Çağrı metninde şu ifadelere yer verildi:
 
23 Şubat 1979 Cuma namazı çıkışı, Fatih Camii avlusunda zamanın gençlik hareketlerinin önemli liderlerinden ve Türkiye İslami hareketinin sembol ismi, Fatih Akıncıları başkanı Metin Yüksel, derin devlet uzantısı tetikçiler tarafından kurşunlanarak şehit edilmişti.
 
O tarihten bugüne kadar her yıl 23 Şubat günü İslami çevreler tarafından Metin Yüksel’in şahsında tüm İslam coğrafyasının şehitleri anılmakta, programlar yapılmaktadır.
 
Bu yıl Metin Yüksel’in şehadetinin 40.yılıdır. Bizler aşağıda imzaları bulunan kurumlar olarak oluşturduğumuz Şehit Metin Yüksel Platformu, 23 Şubat 2019 Cumartesi günü öğle namazına müteakip, şehit edildiği yerden başlayan bir anma programı geçekleştireceğiz. Programın ayrıntıları aşağıda belirtilmiştir. Pek çok gencimizin karanlık odaklarca katledildiği dönemlerin bir daha yaşanmaması için bu cinayetleri unutturmamak gibi bir sorumluluğumuz vardır. Bu bilinçle gereken ilgiyi göstereceğinizi umut ediyor, katılımlarınızı bekliyoruz.
 
Program
 
23 Şubat 2019 Cumartesi, öğle namazında Fatih Camii’nde buluşulacak
 
Camii avlusunda, şehit edildiği yerde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve marşlar okunacak; basın açıklaması yapılacaktır.
 
Daha sonra oluşturulacak kortejle Edirnekapı’daki kabrine doğru yürüyüşe geçilecek
 
Kabri başında konuşma yapılacak, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile program son bulacak.
 
Platform Sekreteryası
 
Mehmet ŞAHİN
 
İletişim: 0532 313 83 05
 
E-mail: akincilarfatih@hotmail.com
 
Şehit Metin Yüksel Platformu
 
(Akabe Vakfı, AKDAV, Ay Işığı Derneği, Bilinç Der, Birlik Vakfı, Bursa Edep Platformu, Erbakan Vakfı, Fatih Akıncıları, Genç İHH, Genç Osman Vakfı, Kudüs Der, MTTB, Müstezaflar Cemiyeti, Saadet Partisi Gençlik, Sakarya İkra Kültür Merkezi, Umut Işığı Derneği.)