Şehit Cafer Ivad'ın Cenazesinde Esirlerin İhmaline Büyük Tepki

Şehit Cafer Ivad'ın Cenazesinde Esirlerin İhmaline Büyük Tepki

,,İşgal rejimi zindanlarında maruz kaldığı kötü muamele ve tıbbi ihmal sebebiyle ..

İşgal rejimi zindanlarında maruz kaldığı kötü muamele ve tıbbi ihmal sebebiyle muhtelif hastalıklarının ilerlemesi sonucu yaklaşık üç ay önce serbest bırakılan, sonra Filistinlilere ait Mizan Hastanesi'nde tedavi altına alınan ancak durumunun kötü olması sebebiyle buradaki hastanede tedavisi yapılamayan, özerk yönetimin de tedavisi için Filistin dışına göndermemesi sebebiyle bugün (10 Nisan Cuma) sabah hayatını kaybeden şehit Cafer Ivad'ın cenazesi Cuma namazı sonrasında büyük bir kalabalığın iştirakiyle kaldırıldı. Cenazeye katılan Filistinli gençler işgal rejimine tepkilerini dile getiren sloganlar attılar. İşgal güçlerinin cenaze törenine silahlarla ve gaz bombalarıyla müdahale etmesi katılanlardan birçok kişinin yaralanmasına ve oksijen yetersizliğinden kaynaklanan nefes alma krizleri yaşamalarına neden oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin olaylara şahit olan kişilerden aldığı bilgilere göre işgal güçleri cenaze törenine müdahale esnasında gerçek mermiler, plastik mermiler, gaz bombaları ve ses bombaları kullandılar. İşgalciler aynı zamanda cenaze konvoyunu, şehidin kendi memleketi olan El-Halil'in Beytu Emr kasabasının ana caddesinin başında yer alan mezarlığa kadar takip ettiler.

İşgal güçlerinin sabah, Cafer Ivad'ın hastanede hayatını kaybettiğinin açıklanmasının hemen ardından Beyti Emr kasabasına toplandıkları ve çok hızlı bir şekilde bu kasabada büyük bir askeri güç oluşturulduğu ifade edildi.

Bu arada siyasi liderler ve hareket önderleri de Cafer Ivad'ın hayatını kaybetmesiyle ilgili açıklamalarda bulunarak, esirlere yönelik tıbbi ihmallere ve kötü muamelelere karşı tepkilerini dile getirdiler.