Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Şehidler Gecesi’nde bocalamak

Doğrusunu söylemek gerekirse son bir kaç yıldır konuşmacı olarak katıldığım Şehidler Gecesi’nde bocaladığımı itiraf etmeliyim.

Birincisi; eğer yıllar önce hazırlanmış slaytlar gösteriliyor ve sadece belirli şahısların biyografisi üzerine duruluyor, yıllar önce bestelenmiş ezgilerin dışına çıkılamıyorsa, sizi bilmem de ben biraz bocalıyorum, tedirgin oluyorum, benden başka bocalayan var mı diye sağıma soluma bakıyorum.

Eğer bir de söz konusu etkinliğe geniş bir çevreyi davet etmişseniz söylediğim gibi dar bir çerçevede işleniyorsa tedirgin olmakta haklılığımız iyice ortaya çıkıyor.

Soru bir; şehadet kadrolarımız tamam mı, artık listemize yeni ilaveler yapamaz mıyız?

Gerçi şunu itiraf etmeliyim; şu ana kadar şehidlerimizin listelerini güncellemekte yine en önde gidiyoruz ama yetmiyor.

Yani şehid denilince illa ki hepsi de o dev üstadlarımız, büyük alimlerimiz gibi olacak değildir. Rabbimiz onlarla birlikte sıradan gördüğümüz samimi kullarını şehadetle ödüllendirmez mi?

Elbette şehidlerin kendi aralarında dereceleri vardır.

Biz yine de şehadetine en ufak bir delil bulduklarımızı da en azından isimlerini listemize aldığımızda Rabbimiz bizim hüsnü niyetimize de bir değer biçecektir inşaallah.

Eğer bir 15 Temmuz gecesi camia olarak aynı anda dışarı fırlamış ve direnişe geçmişsek, müsaadenizle bu gecelerimizde onları yâd etmeyi unutmayalım. Hem değil mi ki 15 Temmuz’da darbe teşebbüsünde bulunanların hedefinde camia olarak biz yok muyduk, Allah muhafaza başarılı oldukları takdirde en çok bedel ödeyenlerden olmayacak mıydık?

Yok eğer daha dar anlamda sadece bazı şehidlerimizi anmayı düşünmüşsek o da olabilir. Fakat müsaadenizle bu etkinliği o zaman küçük bir mekanda, bir dernek binasında yapmalıyız.

O zaman o şehidlerimizin şehadet yıl dönümlerinde onlara mahsus yaparız bunu.

Kimsenin aklına taviz verme gibi bir şey gelmesin, kimlerin şehid sayılacağı konusunda İslam’dan başka kıstas aradığımızı da düşünmesin.

Bizim istirhamımız Peygamber Aleyhisselam’ın kimleri şehid saydığını bir daha gözden geçirmek ve listelerimizi güncelleştirmektir.

Sadece bu konuda değil hayatın bütün alanlarında söyleyecek sözümüz varsa kafamızı şöyle biraz daha kaldırmak ve ufuk çizgimizi uzaklara taşımak durumundayız.

Bu yazı toplam 626 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar