Şehid’in Son Sözleri

Şehid’in Son Sözleri

Siyonist rejim güçleri tarafından şehid edilen İbrahim Ebu Süreyya’dan ibretlik mücadele...

Trump’ın küstah Kudüs açıklamasından sonra yeni bir İntifada başlatan Filistin halkı kahramlıklarla, direnişle ve izzetleriyle utandırmaya devam ediyor.

Bugün 2. Öfke Cuması’nda yine destansı bir direnişle işgale karşı çıkan, Filistin halkına karşı işgal güçleri yine saldırı düzenledi.

Filistin genelinde 367 kişi yaralanırken 4 kişi de şehid oldu.

Şehid olan Filistinliler arasında 2014’de Gazze’ye yapılan bombalı saldırılarda bacaklarını kaybeden Gazi İbrahim Ebu Süreyya da vardı.

Ebu Süreyya’nın şehid olmadan önce kameralara demeç verdiği ve son konuşmasında Filistin halkının direnişinin boyutunu ortaya koyuyor.

Ebu Süreyya, "İsrail ordusuna, burası bizim toprağımızdır mesajını vermek için geldim. Toprak bizim toprağımız, Trump'ın kararı için teslim etmeyeceğiz. Buradaki gösterilerimize de devam edeceğiz. İsrail ordusuna meydan okuyoruz. Filistin halkı cesur bir halktır." açıklamasında bulunarak Siyonistlere asla pes edilmeyeceğini gösteriyor.

Ebu Süreyya’nın hergün eylemlere katıldığını ifade eden görgü tanıkları, Şehidin mücadelesini anlatırken, Filistinli kaynaklar Şehid’in intifadama yeni bir boyut kazandıracağını ifade ediyor.