Şehid Şeyh Nizar Reyyan; "FİLİSTİN'İN ASLANI"

Şehid Şeyh Nizar Reyyan; "FİLİSTİN'İN ASLANI"

Cihat ve direniş meydanında bıraktığı izler varlığını koruyor Şeyh Nizar Reyyan’ın Şehadetinin Üzerinden 10 Yıl Geçti

1 Ocak, Filistinli Şeyh Nizar Reyyan’ın dört eşi ve on bir çocuğuyla birlikte işgal güçlerinin 2009 yılında evlerini bombalaması sonucu şehit olmasının yıldönümü.

Hadis ilmi alanında müçtehit bir alimin ve İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın önde gelen liderlerinden birinin şehadetinin üzerinden 10 yıl geçti.

Şeyh Nizar Reyyan, direniş ve cihatta derin izler bırakan büyük bir alimdi. Şehadetinin üzerinden geçen bunca yıla rağmen izleri Filistin sahasında varlığını koruyor.

İşgal güçleri onu “Kampımıza giremeyecekler” dediğinde tanıdı. 2004 yılındaki Öfke Günleri Savaşı sırasında işgal güçleri Cibaliya Kampı’na girmeyi başaramadı.

Yıkım kararı verilen evleri yüzlerce kişiyle kuşatarak ve çatısına çıkarak yıkımını önlediğinde işgal güçleri adını bir kez daha duydu.

Gündüzleri kütüphanesinde vaktini geçirerek ilim talep ederken geceleri Gazze Şeridi sınırında elinde silahıyla nöbet tuttu.

1959 yılında Gazze kentinde dünyaya gözlerini açan Nizar Reyyan, 2009’da Furkan Savaşı sırasında işgal ordusunun evine düzenlediği hava saldırısında şehit oldu.

Nizar Reyyan, şehadete kavuşurken geride kalanlara cihat ve direniş yolunda yürümeye devam etmelerini tavsiye etmişti.

 

 

Nizar Rayyan