Şehid Muhammed Farahat

Şehid Muhammed Farahat

Muhammed Farahat, 13 yıl önce düzenlediği operasyonuyla, İsrail'in güvenlik teorisinin direniş karşısında çok zayıf olduğunu gösterdi.

13 yıl önce, böyle bir günde, Filistinli bir annenin, dini ve vatanını savunması için öz evladını şehadete yollayışı, gözünü kırpmadan şehadet eylemine teşviki dünyayı dehşete düşürmüştü.

Umm Nidal, öz evlatlarını şehadete teşvik ederek onların ahiretlerini kurtarmayı ve ebedi cennette mutlu bir yaşam sürmelerini temenni etmekteydi.

Umm Nidal Farahat, şehadet eylemine giden evladını uğurlayan ilk Filistinli anneydi. Bundan sonra Umm Nidal, Filistin'in Hansa'sı olarak anılmaya başlandı. Umm Nidal, Muhammed Farahat'ın şehadet yolculuğundan iki gün önce oğlunun yanında oturmuş ve oğlunun vasiyetini dinlemişti. İçi kan ağlıyordu fakat hiç kimseye sezdirmiyordu.

İsra Haber'e verdiği demecinde Umm Nidal, Muhammed'in şehadet yolculuğunu şöyle anlatmıştı: İlk başlangıçta eylemi, aralarında çocuğum Muhammed de olan 4 kişinin düzenlenmesi planlanmıştı. Sonrasında sayı 2'ye düşürüldü. Oğlum Muhammed ve arkadaşı şehid Muhammed Helles'in düzenlenmesine karar verildi. Bir süre sonra ise sadece bir mücahidin operasyonu düzenlemesi kararlaştırıldı.

Bunun üzerine ben de Şehid Şeyh Salah Şehade'ye mektup yazdım ve "Bu eylemi gerçekleştirmek için başkasını değil sadece oğlum Muhammed'i seçmenizi çok istiyorum" dedim. Kısa bir süre sonra şehid komutan Vail Nassar geldi ve eylem için sadece Muhammed'in seçildiğini söyledi.

Eylemi gerçekleştirmesi için Muhammed'i 3 defa uğurladım. Düşmanın kontrol noktalarındaki sıkı denetiminden ötürü 2 defasında geri döndü. Eylemi gerçekleştirdiği gün eline sahte kimlik ulaştırıldı. Muhammed bu sahte kimlikle kontrol noktasını aşarak eylem noktasına ulaştı.

Bizi en son saat 16:00'da aramıştı. Onun için dua ediyordum. Saat 24:00'te eylemi gerçekleştirmeye başladı. Bu saate kadar geçen 8 saat bizim için gerçekten de çok zordu. Çünkü onun başına gelenlerden habersizdik. Onun tutuklandığını ya da yaralandığını sanmıştık.

Benim 100 tane çocuğum da olsa hepsini Allah yolunda sunmaya hazırım. Kendimi ve tüm çocuklarımı Allah yolunda sunmaya hazırım. Allah'tan bizlere şehadeti nasip etmesini istiyoruz.

Ben, çocuklarımı ölüme değil Allah'ın cennetinde olan daha iyi hayata yönlendirdim. Ahiretteki gerçek hayata, gerçek saadete yönlendirdim. Onlardan ayrıldığımız için üzülüyoruz. Fakat onları Allah'ın cennetine uğurluyoruz."

Muhammed Farahat, alınan tüm güvenlik tedbirlerine rağmen 07.03.2002 tarihinde Atzmona yerleşim merkezine sızmayı başararak, 25 dakika süren çatışmada 11 İsrailliyi öldürürken 25 tanesini de yaraladı. Farahat, çatışma neticesinde şehid oldu.