Şehid Gencin Hayali Gerçek Oldu

Şehid Gencin Hayali Gerçek Oldu

Barakat'ınşehit edilmeden önce 20 bin dolar hedefiyle başlattığı projede, yardım tutarının 1 milyon 351 bin dolara ulaştığı bildirildi.

D'nin Kuzey Carolina eyaletinde mlüman 3 gençten diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat'ın, Türkiye'deki Suriyeli çocukların diş tedavisini yapma hayalinin gerçekleşmesi için yürütülen projeye desteğin adeta "çığ gibi" büyüdüğü ve yardım tutarının 1 milyon 351 bin dolara ulaştığı bildirildi.

Deah'ın arkadaşı olan ve memleketi Tokat'ta bulunan Türk yönetmen Kenan Demir, Deah'ın ABD'de yaşayan ailesiyle internet üzerinden görüntülü konuştu. Demir ile Deah'ın ailesi, projede gelinen aşama hakkında görüştü.
Demir, The University of North Carolina at Chapel Hill'de okuyan ve aralarında Deah'ın da bulunduğu Suriyeli ve Amerikalı bir grup gencin, Deah öldürülmeden önce "Türkiye'deki Suriyeliler gülümsesin" diye "Refugee Smiles" adında proje hazırladığını anımsattı.

Türkiye'deki kamplarda kalan Suriyeli çocukların diş tedavisini yapmak ve onlara diş fırçası-macunu dağıtmak üzere çalışmalar yürüten Deah ve arkadaşlarının web sitesi üzerinden yardım için 20 bin dolar hedef koyduğunu hatırlatan Demir, Deah'ın ölümünden sonra ailesiyle proje için 1 milyon dolar hedef koyduklarını belirterek, "Şu an 1 milyon 351 bin dolar toplanmıştır. Ben, ailelerine 3 çocuk için bir vakıf kurmalarını söylemiştim. Bu vakıf da kuruldu. Vakfın ismi 'Bizim Kazanan Üçlümüz Vakfı' olarak geçiyor" diye konuştu.

Vakfın kuruluş amacına değinen Demir, "Vakfın amacı, nasıl Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dünyadaki bütün Müslümanların sesi, bu vakıf da Cumhurbaşkanımızın izinden giderek Amerika'daki Müslüman toplumunun sesi olmaya çalışıyor. Irkı, dini ne olursa olsun yardıma muhtaç insanların önünü açıp onları topluma kazandırarak bu sesi duyuracak" ifadelerini kullandı.

- Projenin Türkiye ayağını Kenan Demir yürütüyor

"Refugee Smiles Projesi"nin Türkiye ayağını yürüttüğünü belirten Demir, "Ben Türkiye'de, Amerika'dan gelecek birçok diş doktorunu karşılayacağım. Hep beraber kamplara gidip oradaki çocukların diş sağlığı üzerine yapılacak proje bitecek. Bunun haricinde, topluma kazandırılması gereken fakir ve yardıma muhtaç çocukların eğitimi üzerine de yoğunlaşılacak. Biz bir şekilde bu çocukların eğitim üzerinden topluma kazandırılmasını sağlayacağız. Bu proje devam ediyor. Aile ve projeye ortak olan genç diş doktoru arkadaşlarımız, haziran ayında gelecek" şeklinde konuştu.

Demir, vakıf kurulduğu için para toplamaya devam ettiklerini kaydederek, "Bu vakfın topladığı para, gerçekten inanılmaz. İnanın ki bu 3 gencin öldürülmesi, Amerika'daki halkın Müslümanlara bakış açısını değiştirdi, İslam dünyasının ne kadar temiz bir dünya olduğunu gösterdi. Bu 3 çocuğun vefatı sonrası Cumhurbaşkanımızın Başkan Obama'ya seslenmesi de tekrar Cumhurbaşkanımızın Müslüman toplumunun dünyada sesi olduğunu hem Amerika'ya hem de Türkiye'ye ve dünyadaki tüm Müslümanlara bir daha duyurdu" dedi.

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletindeki Chapel Hill kasabasında 10 Şubat'ta 23 yaşındaki diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat, 21 yaşındaki eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammed, başlarından silahla vurularak şehid edilmişti