Şehid Bilal Yaldızcı'ya ithafen ( Akustik )

Şehid Bilal Yaldızcı'ya ithafen ( Akustik )

Grup İslami Direniş, Şehid Bilal Yaldızcı'ya ithafen yazılmış 'Bilal' adlı parçayı seslendirdi.

Grup İslami Direniş, Şehid Bilal Yaldızcı'ya ithafen yazılmış 'Bilal' adlı parçayı seslendirdi.

Grup İslami Direniş, 1992 yılının Mayıs ayında Ahmet Çiçek, Cüneyt Tunaözü, Hakan Özayas, Durmuş Yıldız ve Musab Erkan’ın bir araya gelerek çıkardıkları 'Özgürlük İçin İslami Direniş' isimli albüm ile müzik serüvenine başlamıştır.

Piyasaya çıktığı dönemde büyük ilgi gören bu albüm, günümüzde de hala aynı etkiyi, coşkuyu uyandırmaktadır. Özellikle albüm içerisindeki 'Özgürlük Türküleri (Dağlardayız Biz Ovalarda), Kahrol Amerika, Elveda İmam, Bağlanmaz ki Yüreğim, Hüseyni Kıyam' gibi parçalar hala hafızalardaki tazeliğini korumaktadır. Bazı sebeplerden ötürü, Grup İslami Direniş’in ilk kurucuları, müzik çalışmalarına son vermiştir.

2013 yılında ise grup, yeni üyeleriyle tekrar aktif hale gelmiştir.

'Amacımız çağa tanıklık etmektir. Namazımız, ibadetimiz nasıl alemlerin Rabbi olan Allah içinse; sanatımız ve müziğimiz de O’nun içindir. Çağa tanıklık ediyoruz; bu amaçla zalimlerin karşısında, dünya Müslümanları'nın ve mazlumlarının yanındayız. Yaşam rehberimiz Kur’an, önderimiz Resulullah'tır. Siyonizm ve emperyalizme karşı mücadelede İslami direniş liderleri de direniş yolundaki ilham kaynaklarımızdır.' cümleleriyle kendilerini ifade eden grup, müzikal etkinliğine; yer aldığı programlarda, eylemlerde, ve meydanlarda devam ettirmektedir. Grup İslami Direniş, bunun yanı sıra yeni albüm çalışmalarını da sürdürmektedir.

Sosyal medya hesapları üzerinden de dinleyicilerine ulaşan ve çalışmalarına aktif bir şekilde devam eden grup, son olarak Youtube hesabı üzerinden Şehid Bilal Yaldızcı'ya ithafen, bir zamanlar Grup Genç'in seslendirdiği, söz ve müziğinin Nizamettin Türeyenci'ye ait olduğu 'Bilal' adlı parçayı seslendirdi.

Grubun sosyal medya hesapları:

www.Youtube.com/grupislamidirenis

www.facebook.com/grupislamidirenis

www.twitter.com/Gislamidirenis

www.instagram.com/grupislamidirenis

www.soundcloud.com/grupislamidirenisson