Şehid Ailelerinden İşbirlikçilere Tokat

Şehid Ailelerinden İşbirlikçilere Tokat

Aileler, oğullarının şehit edilmesinde Batı Yaka güvenlik güçlerinin de sorumluluğu olduğunu söyledi...

Cenin Mülteci Kampı'nda şehit düşen direnişçilerin aileleri bugün (23 Mart Pazar), Cenin Valisi Talal Duveykat ve güvenlik birimleri yetkililerinin taziye ziyaretlerini ve Ramallah'taki hükümetin başkanı Rami El Hamedallah'ın başsağlığı mesajını reddetti.

Aileler, dün sabah oğullarının işgal güçlerince şehit edilmesinde Batı Yaka güvenlik birimlerinin de sorumluluğu olduğunu söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin şehitler Hamza Ebu'l-Heyca, Muhammed Ebu Ziyne ve Yezen Cebbarin'in ailelerine yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Cenin Valisi ve Cenin'deki emniyet müdürleri Cenin Kampı Kulübü'ndeki taziye evini ziyaret etmek istedi. Ailelerin valinin ve emniyet müdürlerinin gönderdiği elçiye ziyareti kabul etmediklerini ve valiyle emniyet müdürlerinin gelmeleri halinde taziye evini terk edeceklerini, herhangi bir çatışma yaşanması halinde sorumluluğun kendilerine ait olmayacağını söyledikleri ifade edildi.

Kaynaklar, Ramallah'taki hükümet başkanı Rami El Hamedallah'ın ailelere ayrı ayrı gönderdiği ve Tarım Bakanı Velid Assaf tarafından getirilen başsağlığı mesajlarının da ailelerce reddedildiğini söyledi.