"Seçimlerle Birlikte İslami Kazanımları Kaybetmek"

"Seçimlerle Birlikte İslami Kazanımları Kaybetmek"

slam adına başka başka kazanımları olanlar da belediyelerin kaybıyla birlikte onlar da onu düşünsünler.

Mehmet Göktaş Doğru Haber

Müslümanlar olarak bizi ilgilendiren asıl mesele bu değil mi? Seçim kaybedildiğinde, daha doğrusu bir kısım belediye başkanlıkları kaybedildiğinde İslam adına neler kaybedilecek?

Belediyeler vasıtasıyla kazanılmış bir şeyler varsa en kötü ihtimalle onlar kaybedilecek. Akla ilk gelenler ise İslami camiaların etkinliklerine sağlanan destekler, kolaylıklar, tahsis edilen açık ve kapalı alanlardır.

Bunun yanında bir takım sivil toplum kuruluşlarına yapılan destekler ve benzer hizmetler dile getirilebilir.

Bütün bunlardan bizler bir şey görmemiş, fazla nasiplenmemiş olsak bile değil mi ki kardeşlerimiz yararlanmıştır, o da bizim içindir, belediyelerin bu anlamdaki katkılarından dolayı nankör olmamak gerektiği kanaatindeyiz.

Bunu daha iyi anlayabilmemiz için zıddıyla kıyaslama yapmak durumundayız. Önceki gün bir yakınım Adana’daydı, çarşıda bir festivale denk gelmişler, daha doğrusu belediye başkanlığını kazanan CHP kutlamasına. Kalabalığın çoğunun elinde içki şişeleri; “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye yürüdüklerini söylüyor.

İşin acı ve bizi korkutan yönü, insanımızın ailecek gidebildiği parklar, bahçeler ve bir takım kapalı alanlar bundan sonra girilmez, geçilmez, uğranılmaz yerler olacak.

Sadece bu durum bile üzerinde düşünülmesi, küçümsenmemesi, özellikle nankörlük edilmemesi gereken bir durumdur.

Aslında ben bunlardan ziyade belediyelerle, hatta iktidarla birlikte kazanılıp kaybedilen değerlerin hangileri olduğunun bir listesini çıkarmak ve kaybedilmeyecek olanlara yüklenmek gerektiğini söyleyecektim.

Daha açıkçası hiç bir iktidarın, hiç bir belediyenin elimizden alamayacağı değerlere sarılmalı değil miyiz?

Bunların başında da Müslüman bir fert olarak kazanacağımız ilim ve irfan gelmektedir. Hiç bir güç Müslümanı bu anlamda engelleyemez. Durum böyle olunca hiç birimizin bahanesi de olamaz.

Ben ilim ve irfan dedim, siz bunu daha da çoğaltabilir veya bu başlığın altına daha çok şey yerleştirebilirsiniz.

İslami kazanımları baz olarak ben bunları söyledim. İslam adına başka başka kazanımları olanlar da belediyelerin kaybıyla birlikte onlar da onu düşünsünler.