Seçime Aylar Kala CHP'de İstifa

Seçime Aylar Kala CHP'de İstifa

Mardin’in Nusaybin ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Sekvan Kartal ve Yönetim Kurulu yaptıkları basın açıklamasıyla istifa ettiklerini açıkladı.

Kartal, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte yaptığı açıklamada, Türkiye’nin kurucu felsefesini oluşturan ve en köklü siyasi partisi olan CHP’de 20 yıl yönetici olarak toplamda 30 yıl hizmet ettiğini söyledi. CHP’nin katı, ulusal anlayıştan kopmaması, Kürt sorununa gerçekçi bir yaklaşım ve Kürt halkının beklentilerini karşılayıcı bir anlayışla yaklaşmaması nedeniyle böyle bir karar aldıklarını ifade eden Sekvan Kartal, şöyle konuştu:

"Türkiye halklarının umut beklediği demokratik iktidarı gerçekleştirme paradigmasını geliştiremediği ve son zamanlarda yaşanan insan hakları ihlallerine CHP’nin yaklaşımı ve olaylar karşısındaki duruşu anamuhalefet olarak üzerine düşen görevi yerine getirememesi nedeniyle uzun zaman hizmet ettiğim CHP’den uzaklaşmaya ve kopmaya sebep olmuştur. Bu tarih itibariyle ben ve bütün yönetimim CHP’den istifa etmiş bulunuyoruz. Bundan böyle Halkların Demokratik Partisi’nde siyasi yaşamımıza devam etmeye karar verdik. HDP’nin misyonunu gerçekleştirmesinde tüm gayretimizle çalışmaya karar verdik. Bu duygu ve düşüncelerle 7 Haziran 2015’te yapılacak olan milletvekili seçimlerinde HDP’den Mardin milletvekili aday adayı olan ailemizin bir ferdi olan mimar İdris Kartal’ın ve HDP’nin hedeflediği başarıya ulaşması için şahsım, ailem ve tüm dostlarımla üzerime düşen sorumluluğu yerine getirmede hiç bir konuda tereddüt etmeyeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."

Kartal ve yönetiminin ileri ki günlerde yapılacak törenle HDP’ye geçeceği açıklandı.

İHA