Seçim Sonrası İlk Açıkalama

Seçim Sonrası İlk Açıkalama

AK Parti MYK toplantısı sonrası Ömer Çelik açıklamalarda bulunuyor...

KAYBEDEN PARTİLER VAR, KAYBEDEN VATANDAŞ YOKTUR

"Demokrasinin gücü kendini gösterdi. Seçimi kaybeden partiler vardır, kaybeden vatandaş yoktur. Biz oy isterken toplumun sesine kulak verdik ve iktidar döneminde de bu tutumumuzu sürdürdük. AK Parti Türkiye'deki en güçlü merkez partidir. MYK'mız milletimizin verdiği bu sorumluluğun farkındadır.

TÜRKİYE'DE ÖTEKİ YOKTUR, TÜRKİYE'DE HERKES BİZ'DİR

Türkiye'nin toplumsal barışını en yüksekte tutmaya çalışarak ve Türkiye'de en önemli şeyin birlik içinde olmak olduğunu bilerek bu süreci sürdüreceğiz. Bize oy vermeyen vatandaşların toplumsal taleplerine duyarlı olacağız Bir Türkiye partisi olduğumuz farkındayız, bu sebeple büyük bir şükranla üzerimize düzeni yapma gayretinde olacağız. Türkiye'de öteki yoktur, Türkiye'de herkes 'biz'dir. Bu ülkede herkes birinci sınıf vatandaştır.

HÜKÜMET İÇİN BEKLEYECEK ZAMANIMIZ YOK

Bekleyecek zamanımız yok. Hükümet takvimi konusu üzerinde değerlendirmeler yaptık.

BİZ BİR RÖVANŞ PARTİSİ DEĞİLİZ

Kılıçdaroğlu, Genel Başkanımızı arayarak tebrik etti. Gösterdikleri iyi niyet için teşekkür ediyoruz. Mesajı aldık demiştik. Mesajı aldık, almaya devam ediyoruz. Sürekli kendimizi güncelliyoruz. Biz rakiplerimizi hasım görmüyoruz. Rekabetin yüksek kalitede olmasını isteriz. Biz bir rövanş partisi değiliz. Biz Türkiye'yi yönetme sorumluluğunda olan bir partiyiz. Muhalefet partilerinin genel başkan yardımcılarıyla arkadaşlarımız görüşecek.

SEÇİM VAATLERİNİ YERİNE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK

Biran önce hükümetin kurulması için çalışacağız. Tek başına iktidarı son haftalarda görmüştük. Farklı kesimler taleplerini AK Parti'de ifade etti. Bütün arkadaşlarımızla illerimizde teşekkür ziyaretinde bulunacağız. Sayın başbakanımız mesaisi devam ediyor. Hükümet kurma çalışmaları bu sabah itibarıyla başlamıştır. Bu sabah itibariyle görevli arkadaşlarımız belli. Beyannamemizde bulunan vaatleri yerine getirmek için çalışmalarımız bu sabah itibariyle başladı."