Seçim Öncesinde CHP'yi Karıştıracak İddia

Seçim Öncesinde CHP'yi Karıştıracak İddia

CHP kulislerinde 1 Kasım Seçimleriyle ilgili önemli bir iddia dolaşıyor. İddiaya göre Baykal ve bir CHP'li isim aday gösterilmeyecek. İşte o isim...

CHP'yi 1 Kasım seçiminde de kavgalı bir süreç bekliyor. Kulislerde, Kılıçdaroğlu'nun Deniz Baykal ve Muharrem İnce'yi yeniden aday göstermeyeceği konuşuluyor.

Yüksek Seçim Kurulu'na başvurarak 1 Kasım genel seçimleri için adaylarını ön seçim yapmadan belirlemesi yönünde karar çıkarttıran CHP'de fırtınalı günler kapıda.

1 KASIMDA LİSTE DIŞI KALACAKLAR

YSK'nın kararıyla CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun elini güçlendirmesi partideki muhalifleri rahatsız etti. Kulislerde şimdiden Kılıçdaroğlu'nun 7 Haziran'da seçilen bazı isimleri liste dışı bırakacağı konuşulmaya başlandı.

baykal-ve-kiliçdaroğlu.jpeg

BAYKAL GENEL BAŞKAN GİBİ HAREKET EDİYOR

İddialara göre bu isimlerden en dikkat çekici olanı CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal. Hakkındaki kaset iddialarının ardından genel başkanlığı Kılıçdaroğlu'na devreden Baykal'dan genel başkan gibi hareket etmesi nedeniyle rahatsızlık olduğu öğrenildi.

ARALARI BOZULDU

Baykal'ın, 7 Haziran seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesi partide eleştirilere neden oldu. Bu görüşmeden rahatsız olduğunu gizlemeyen Kılıçdaroğlu ile Baykal'ın araları bu süreçte bozuldu.

'BAYKAL LİSTEDE YOK' İDDİASI

7 Haziran öncesi Antalya'da ön seçime giren Baykal ancak ikinci olabilmişti. Bu seçimlerde ön seçim yapmadan milletvekili adaylarını belirleyecek olan partide, Baykal'ın listede yer almayacağı konuşuluyor.

İNCE AYAR

Kılıçdaroğlu'ndan çizik yiyecek bir diğer ismin Muharrem İnce olduğu öğrenildi. 2014'te yapılan olağanüstü kurultay'da genel başkanlık yarışında Kılıçdaroğlu'na rakip olan İnce, parti hakkında yaptığı muhalif açıklamalarla dikkati çekiyor.

muharrem-ince.20150915124400.jpg

İKİNCİ İSİM MUHARREM İNCE

Geçen seçimde merkez yoklaması ile Yalova'dan 1. sıradan aday olan İnce, 7 Haziran seçimlerinden sonra partisinin başarısız olduğunu dile getirmişti. Kılıçdaroğlu ile her fırsatta çatışan İnce'nin 1 Kasım seçimlerinde milletvekili aday listesinde yer almayacağı dile getiriliyor.

RİSKLİ BÖLGELERE ÖZEL ÖNEM

1 Kasım seçimleri için partide hazırlıklar son hızıyla sürüyor. Genel Başkan Yardımcıları 7 Haziran'daki milletvekili listelerini tek tek gözden geçiriyor. Milletvekili sayısı düşen iller bu seçimde ön plana çıkacak. Vekil sayısının düştüğü ve vekil çıkarılamayan iller yeniden gözden geçirilerek aday sıralaması değiştirilecek. Bunun dışındaki illerde listelerin büyük oranda belirlendiği belirtildi. CHP yetkilileri, adayların perşembe günü yapılacak PM toplantısında kesinleşeceğini belirtti.

TERÖR OLAYLARI İÇİN TESPİT VE ÖNERİ

Seçim bildirgesine 'terör' revizyonu 1 Kasım seçimleri için çalışmaların sürdüğü CHP'de, seçim bildirgesinin, 30 Eylül Çarşamba günü, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanması bekleniyor. Parti, 7 Haziran seçiminde açıklanan bildirgeyi revize ediyor. Bu kapsamda yeni bildirgede, “artan terör olayları"na yönelik tespit ve öneriler de bulunacak. “Eşit yurttaşlık" vurgusunun yapılacağı seçim bildirgesinde, sorunların çözümü için TBMM adres gösterilecek.

SÜRPRİZ TAAHHÜTLER VAR

Demokrasi, hukuk devleti, yeni anayasa, sosyal devlet, refahın tabana yayılması başlıklarının ön plana çıkacağı bildirgede, tüketiciler, gençler, engelliler, üniversite öğrencileri, sanatçılar ve sivil toplum kuruluşları için vaatler yer alacak. Bildirgede, ekonomik ve sosyal, sürpriz bazı taahhütlerin de bulunabileceği, bu konuda çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

HAZİNE DESTEĞİ YOK

Reklamdan kısacak 1 Kasım seçimleri için partilere Hazine'den destek verilmeyecek. Partiler kendi imkanlarıyla seçim çalışmasını yürütecek. Ancak maddi kaynaklar 7 Haziran seçimleri öncesi büyük oranda tüketildiği için miting ve reklam bütçeleri kısıtlı olacak.

CHP ALİ TARAN'LA YOLLARINI AYIRDI

Ali Taran ile reklam kampanyasını yürüten, seçim kampanyalarına yüklü ücretler ödeyen CHP, bu seçimde Taran ile yollarını ayırdı. Seçim kampanyası için 7 Haziran öncesi CHP'den 3 milyon lira alan Ali Taran'ın 1 Kasım kampanyası için de aynı ücreti talep ettiği öğrenildi. 7 Haziran seçimlerinde kasasını boşaltan CHP 1 Kasım seçimlerinde reklamdan kısma kararı aldı. CHP reklam kampanyası için Branda Digitals ile anlaştı. CHP, 1 Kasım seçim kampanyasında TV reklamlarına ağırlık verecek.